Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

IMF laski ennustettaan maailman talouskasvusta

Ongelmia tuottaa esimerkiksi Britannian alati pitkittyvä EU-ero. LEHTIKUVA/AFP

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ennakoi heikkenevää maailmantaloutta. Se laski tiistaina ennustettaan tämän vuoden talouskasvusta 3,3 prosenttiin, kun vielä tammikuussa ennuste oli 3,5 prosenttia. Ongelmia tuottavat esimerkiksi jännitteet suurien talousmaiden kauppasuhteissa sekä Britannian alati pitkittyvä EU-ero.

Samoin kahdella kymmenyksellä laski myös ennuste Yhdysvaltojen taloudesta. IMF ennustaa nyt maan talouden kasvavan tänä vuonna 2,3 prosenttia ja kasvun hidastuvan ensi vuonna 1,9 prosenttiin.

Neljännesvuosittain julkaistavan ennusteen mukaan laskusuunnassa on noin 70 prosenttia maailman talouksista. Esimerkiksi Eurooppaan voi olla luvassa ripeääkin laskua. Erityisesti kasvu hidastuu talousveturi Saksassa, ja Italia voi menettää kasvun edellytykset kokonaan, IMF arvioi. Kolmella kymmennyksellä laskenut ennuste tämän vuoden kasvuprosentista euroalueella on 1,3.

Kehittyvät taloudet Kiina ja Intia ovat tämän vuoden ennusteen kasvuluvuissa aivan omissa lukemissaan, Kiina 6,3:ssa ja Intia 7,3 prosentissa.

Kokonaisuudessaan maailman talouskasvun odotetaan vahvistuvan vuoden lopulla, ja ensi vuodelle IMF ennakoi nyt 3,6 prosentin kasvua maailmantalouteen. Tämä kuitenkin edellyttää monia myönteisiä muutoksia, esimerkiksi ratkaisuja Yhdysvaltain ja Kiinan kauppakiistoihin.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi