Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Rautelle yli 12 miljoonan euron tilaukset Venäjälle

Raute valmistaa laitteita mekaaniseen puunjalostukeen. Janne Pelkonen ja Markku Räsänen koeajoivat uudenlaista sorvia viime vuonna. Kuva: Katja Luoma

Lahtelainen teknologiayhtiö Raute on saanut yhteensä yli 12 miljoonan euron arvoiset tilaukset CJSC Plyterra -nimiseltä yhtiöltä Venäjälle. Toimituskokonaisuuteen sisältyy vaneriviilun kuivaus- ja paikkauslinjat sekä vanerin ladonta- ja pinnoituslinjat.

Ne toimitetaan Plyterran koivuvaneritehtaaseen Mordvan tasavallan alueella, joka sijaitsee Moskovasta itään.

Toimitukset tapahtuvat ensi vuoden alussa. Laitteet suunnitellaan ja valmistetaan Rauten Nastolan tehtaalla ja osin Kajaanin yksikössä sekä yhteistyökumppaniverkostossa.

Plyterran ja Rauten välinen yhteistyö on jatkunut vuodesta 2012 lähtien. Rautelta nyt tilatut laitteet kuuluvat Plyterran investointiohjelmaan.

Plyterralla on myös useita linjoja koskeva ennakkohuoltosopimus Rauten kanssa.

Nyt saatu tilaus ei vaikuta Rauten tulosnäkymiin vuodelle 2019. Rauten vuoden 2019 liikevaihdon ja liiketuloksen arvioidaan olevan edellisen vuoden tasolla.

Rauten päätoimipiste sijaitsee Lahden Nastolassa. Muut omat tuotantoyksiköt ovat Kajaanissa, Vancouverin alueella Kanadassa, Shanghain alueella Kiinassa ja Pullmanissa, Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Rauten liikevaihto vuonna 2018 oli 181,0 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä vuoden 2018 lopussa oli 772.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi