Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Bruttokansantuote kasvoi viime vuonna 2,3 prosenttia

Viime vuosi oli kolmas peräkkäinen, kun bruttokansantuote kasvoi selvästi. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Suomen bruttokansantuote kasvoi viime vuonna 2,3 prosenttia edellisvuodesta, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Kasvu tarkentui hiukan helmikuun lopussa julkaistuissa tiedoista, jolloin luvuksi laskettiin 2,2 prosenttia. Viime vuosi oli kolmas peräkkäinen, kun bruttokansantuote kasvoi selvästi.

Tammikuussa kansantalouden työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan 1,5 prosenttia vuoden takaisesta. Tuotanto kuitenkin laski 0,2 prosenttia edelliskuukaudesta.

Alkutuotanto eli maa-, riista-, metsä- ja kalatalous kasvoi alle kaksi prosenttia viime vuoden tammikuusta. Jalostus eli teollisuus ja rakentaminen kasvoi noin kolme prosenttia ja palvelut hieman alle prosentin.

Tilastokeskus kertoi myös joulukuun tarkentuneesta luvusta. Sen mukaan työpäiväkorjattu tuotanto nousi joulukuussa 2,3 prosenttia edellisvuodesta.

Vaihtotase alijäämäinen loppuvuonna

Tilastokeskus kertoi tänään myös, että Suomen vaihtotase oli 0,1 miljardia euroa alijäämäinen viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Edellisvuoden loka-joulukuussa kauppataseen ylijäämää kertyi vielä 0,3 miljardia euroa.

Maksutaseen mukainen tavaraviennin arvo kasvoi vuoden viimeisellä neljänneksellä viisi prosenttia ja palveluviennin arvo samoin viisi prosenttia. Tavaroiden ja palveluiden nettovienti pysyi silti alijäämäisenä, kun tuonti kasvoi vientiä voimakkaammin. Tavaroiden ja palvelujen tase oli 0,8 miljardia euroa alijäämäinen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi