Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Lahtelaisella Peikolla ennätysvuosi: liikevaihto lisääntyi peräti viidenneksen

Topi Paanasen johtama Peikko valmistaa Lahdessa muun muassa betonielementtien liitososia. Kuva: Kalle Puttonen

Lahtelainen Peikko Group kasvoi viime vuonna poikkeuksellisen nopeasti.

Liikevaihto nousi 225 miljoonaan euroon eli lähes 20 prosenttia edellisvuodesta.

Toimitusjohtaja Topi Paananen on tyytyväinen, että Peikko pystyi vastaamaan asiakkaiden kasvaneeseen kysyntään. Liikevaihto kasvoi yli 37 miljoonalla eurolla.

Palvelutason ylläpitäminen sekä panostukset tuotantokyvyn kasvattamiseen toivat kuitenkin ylimääräisiä kustannuksia, jonka seurauksena kannattavuus heikkeni.

Tulos ennen korkoja ja veroja aleni kahdeksaan miljoonaan euroon edellisvuoden 10 miljoonasta.

Investoinnit jatkuivat suurina, kokonaissumma oli 20 miljoonaa euroa. Tärkeimpiin kohteisiin kuului 30 000 neliömetrin teollisuuskiinteistön osto Bukarestin läheltä Romaniasta. Tuotanto tehtaalla alkaa huhtikuussa. Pietarin tehtaalle Venäjälle ostettiin koneita ja laitteita. Peikko aloitti syksyllä uusien tehdastilojen rakentamisen Ras Al Khaimahissa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Tuotanto siirtyy vuokratiloista omiin ensi syksynä.

Peikko käytti viime vuonna tuotekehitykseen viitisen miljoonaa euroa. Rakennesuunnittelun kumppaneille esiteltiin uusi esivalintaohjelmisto, jolla on jo yli 4 000 käyttäjää. Uusi mallinnusohjelmisto puolestaan lisää tehokkuutta rakennustyömaalla ja helpottaa yhteistyötä suunnittelijoiden ja rakennusyhtiöiden suuntaan.

Peikko on johtava, maailmanlaajuisesti toimiva betonirakenteiden liitostekniikkaan ja liittorakenteisiin keskittyvä yritys. Omaa tuotantoa on kahdeksassa maassa ja myynti konttori yli 30 maassa Aasian-Tyynenmeren alueella, Euroopassa, Afrikassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa.

Konsernin palveluksessa oli viime vuonna keskimäärin lähes 1 800 henkeä, 220 enemmän kuin vuotta aiemmin. Lahdessa yritys työllistää noin 350 henkeä.

– Vuoden 2019 tavoitteenamme on jatkaa kasvua, mutta maltillisesti. Tuomme vuoden aikana useita uusia tuotteita markkinoille, Topi Paananen kertoo.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi