Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Nordean kysely: Nuoret sijoittavat yhtä aktiivisesti kuin vanhemmat ikäluokat

Nuoret sijoittavat muuta väestöä yleisemmin asuntoa tai muuta suurempaa hankintaa varten. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Noin joka kolmas suomalainen 18–25-vuotias nuori kertoo sijoittavansa silloin tällöin, käy ilmi Nordean teettämästä pohjoismaisesta kyselystä. Kymmenen prosenttia nuorista sijoittaa säännöllisesti.

Nuoret suomalaiset ovat yhtä aktiivisia sijoittajia kuin vanhemmat ikäluokat, mutta säännöllinen säästäminen on heillä hieman harvinaisempaa.

Kun kaikkia ikäluokkia tarkastellessa yleisin syy sijoittamiselle on varautua pahan päivän varalle, nuoret sijoittavat muuta väestöä yleisemmin myös asuntoa tai muuta suurempaa hankintaa varten. Jopa 53 prosenttia nuorista ilmoittaa tavoitteekseen taloudellisen riippumattomuuden.

Sijoittaminen on periytyvää. Niistä nuorista, joiden vanhemmat ovat sijoittaneet, yli puolet sijoittaa itsekin ainakin silloin tällöin. Sijoittamiseen kannustaa myös se, että kotona puhutaan rahasta rohkaisevasti.

– Positiivista oli havaita, että rahasta rohkaisevasti puhuminen on yleistynyt myös Suomessa – Ruotsissa kun raha-asioista positiivisen sävyyn puhuminen on Suomea yleisempää, Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen sanoo tiedotteessa.

Kärkkäinen jatkaa, että suomalaiset nuoret puhuvat raha-asioista huomattavasti useammin ystäviensä kanssa kuin ruotsalaiset ikätoverinsa.

Tutkimuksen toteutti Nordealle YouGov internetpaneelina viime lokakuun lopussa. Kyselyyn vastasi 1 030 yli 18-vuotiasta suomalaista. Vastaukset on painotettu haastateltavan ikä, sukupuoli ja asuinpaikka huomioiden.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi