Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden ensimmäinen vuosi onnistui - "Yhtiö on hyvällä kasvu-uralla"

Lahden kaupungin ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän omistama yhtiö tuottaa ateriapalveluja noin 90 kohteessa eri puolilla maakuntaa. Kuva: Viena Kytöjoki

Toissa vuonna perustetun Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden liikevaihto on hyvässä kasvussa ja osakeyhtiön viime vuoden myyntitavoitteet ja liikevaihto ylittivät odotukset.

Vuosi 2018 oli yhtiön ensimmäinen täysi toimintavuosi. Liikevaihto kasvoi kymmenen prosenttia ja myyntitavoite ylittyi kahdella miljoonalla eurolla. Liikevaihto oli vuoden lopussa 26,9 miljoonaa euroa.

– Liikevaihtoa kasvattivat sekä uudet asiakkuudet että ravintolapalveluille suunnatut myynnin tehostamistoimenpiteet. Saavutimme viime vuoden tavoitteinamme olleet kasvun ja toimintamme vakiinnuttamisen, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Tuulia Pelli tiedotteessa.

Lahden kaupungin ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän omistama yhtiö tuottaa ateriapalveluja noin 90 kohteessa eri puolilla maakuntaa. Yhtiön asiakkaina on päiväkoteja, kouluja, sairaaloita, vanhusten palvelutaloja ja -keskuksia sekä henkilöstöravintoloita. Yhtiössä on 350 työntekijää, joista valtaosa on naisia.

Yhtiö keskittyi harkittuun ja kannattavaan toimintaan. Myös työntekijöiden hyvinvointiin satsattiin. Työhyvinvointikyselyssä henkilöstön hyvinvointi oli hyvällä tasolla ja sairauspoissaolot vähenivät merkittävästi.

Tilinpäätöksen liiketulos oli 0,1 miljoonaa euroa tappiollinen. Tappiota selittävät perustamisvaiheen kertaluontoiset kulut, ennakoitua suuremmat vuokrakulut ja kesän pitkä hellejakso, joka nosti elintarvikkeiden hintoja.

Yhtiö kehittää toimipaikkaverkostoaan ja tavoittelee maltillista kasvua. Palveluiden laadun ja kilpailukykyisen hinnan eteen tehdään töitä.

– Potentiaalia yrityksen kasvulle kunta- ja maakuntatasolla on nähtävissä. Erilaisten yrityskulttuurien yhdistäminen on sujunut yli odotusten ja yhtiö on hyvällä kasvu-uralla, Pelli sanoo.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi