Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Varman ja Ilmarisen sijoitustuotot painuivat miinukselle

Parhaiten Varman sijoituksista tuottivat kiinteistöt, joiden tuotto kasvoi hivenen 5,5 prosenttiin. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Eläkeyhtiöiden Varma ja Ilmarinen tuotot jäivät viime vuonna miinukselle.

Varman sijoitusten tuotto oli viime vuonna miinuksella kaksi prosenttia. Yhtiön sijoitusten markkina-arvo oli loppuvuodesta 44 miljardia euroa, kun vuotta aiemmin se oli hieman yli 45 miljardia euroa.

Myös vakavaraisuuspääoma pieneni noin kahdella miljardilla eurolla 9,6 miljardiin euroon, eli se on yhä yli puolitoistakertainen vakavaraisuusrajaan verrattuna.

Toimitusjohtaja Risto Murron mukaan tilanne ei ole eläkesijoittajan näkökulmasta poikkeuksellinen.

– Finanssikriisin jälkeen takana on erittäin vahva sijoitustuottojen kausi, mistä seuraa, että riskipuskurina toimiva vakavaraisuus on edelleen vahvalla tasolla, Murto sanoo tiedotteessa.

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto painui 1,4 prosenttia miinukselle. Kaikkiaan yhtiön sijoitusvarallisuuden arvo oli 46 miljardia euroa.

Toimitusjohtaja Jouko Pölösen mukaan maailmantalouden kasvu oli ripeää, vaikka laajeneva kauppasota ja rahapolitiikan kiristyminen heikensivät näkymiä.

– Syyskuuhun asti tuottokehitys oli kaikissa omaisuusluokissa pääosin positiivista, mutta viimeisellä vuosineljänneksellä osakemarkkinat kääntyivät laajasti laskuun, Pölönen kertoo tiedotteessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi