Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Tekoäly-yhtiö asiasanoittaa jatkossa Mediatalo Keskisuomalaisen sisältöä

Tekoäly-yhtiö Leiki asiasanoittaa jatkossa Mediatalo Keskisuomalaisen lehtien toimituksellista sisältöä. Leiki ja Keskisuomalainen-konserni sopivat kumppanuudesta tällä viikolla.

Mediatalo Keskisuomalainen on lehtinimikkeiden määrässä maan suurin sanoma- ja paikallislehtikustantaja ja maan suurin kaupunkilehtitalo. Se julkaisee muun muassa Etelä-Suomen Sanomia, Keskisuomalaista ja Savon Sanomia sekä maan suurimpia kaupunkilehtiä Helsingin Uutisia, Länsiväylää, Vantaan Sanomia, Tamperelaista ja Turkulaista.

Yhteensä konserni kustantaa 62 tuotetta.

Keskisuomalainen-konsernin sanoma-, paikallis- ja kaupunkilehdet ottavat sopimuksen myötä käyttöön Leikin Smartprofiles-työkalun.

Työkalun avulla kaikkien toimitusten tuottama sisältö asiasanoitetaan automaattisesti. Näin toimituksessa tehtävä käsityö vähenee ja asiasanoituksen osuvuus paranee, kun pohjalla käytetään itseoppivaa tekoälyä.

Järjestelmä otetaan käyttöön huhti–toukokuun vaihteessa. Tuolloin lehdet siirtyvät yhteen, yhteiseen toimitusjärjestelmään.

Vapauttaa rutiineista

Asiasanoitusta käytetään jatkossa muun muassa koko konsernin juttuarkistossa, aineistonvaihdossa ja juttukokonaisuuksien suunnittelussa lukijoille. Tulevaisuudessa Leikin mahdollisuuksia voidaan hyödyntää myös personoinnin ja analytiikan automatisoinnissa.

Leikin myyntijohtaja Jaakko Haaralan mukaan yksi vuoden 2019 tärkeistä trendeistä on laadukas journalismi, ja se miten mediatalot pystyvät sen takaamaan.

– Olemme erittäin innostuneita aloittamaan yhteistyön Mediatalo Keskisuomalaisen kanssa. Leikin palveluilla mediataloasiakkaamme pystyvät keskittymään laadukkaan journalismin tuottamiseen ja tarjoamiseen, kun rutiininomaiset tehtävät, kuten asiasanoittaminen, automatisoidaan, Haarala sanoo.

Leiki on erikoistunut sisältöanalytiikkaan ja mainonnan kohdentamiseen. Sen asiakkaita ovat mediayhtiöt, mainostajat ja mediatoimistot. Yhtiö työllistää Suomessa 25 työntekijää.

Leiki siirtyi tammikuussa amerikkalaisomistukseen, kun DoubleVerify osti sen. Bränditurvallisuuteen keskittyvä amerikkalaisyhtiö tekee yhteistyötä muun muassa Facebookin ja Googlen omistaman YouTuben kanssa.

Mediatalo ESA, johon Etelä-Suomen Sanomat kuuluu, on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi