Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Hoivayhtiö Attendo puolustaa vanhustenhoitoaan – tulos laski ja osake syöksyy

Attendon osake syöksyi Tukholman pörssissä tänään heti kaupankäynnin avauduttua. LEHTIKUVA / TIMO HARTIKAINEN

Hoiva-alan ketju Attendo puolustelee toimintaansa hoivakohun keskellä. Yhtiö kutsuu tänään julkaistussa tilinpäätöstiedotteessa hoitoaan Suomessa hyväksi ja arvostetuksi.

Attendon osake syöksyi Tukholman pörssissä heti kaupankäynnin avauduttua tänään ja oli aamupäivällä noin 14 prosenttia miinuksella.

Pohjoismaissa toimiva Attendo kertoo tilinpäätöstiedotteessaan, että sitä on historiallisesti katsottuna kritisoitu vähemmän kuin hoitoalaa kokonaisuudessaan, jos ottaa huomioon Attendon koon.

– Attendo Finland tarjoaa hyvää ja arvostettua hoitoa ja toimimme Attendo-mallin mukaisesti. Tämä tarkoittaa jatkuvaa sisäistä laadunvalvontaa joka ikisessä yksikössä, arvolähtöistä kulttuuria ja läpinäkyvää vastuuta kaikilla tasoilla, tiedotteessa sanotaan.

Yhden hoivakodin toiminta keskeytettiin, toisessa merkittäviä puutteita

Suomessa viime aikoina myllännyt kritiikki yksityistä vanhustenhoitoa kohtaan keskittyi ensin hoivayhtiö Esperi Careen, mutta sittemmin erilaisia ongelmia on nostettu esiin myös Attendosta. Esimerkiksi perjantaina Länsi-Suomen aluehallintovirasto keskeytti vain vajaan kuukauden ajan toimineen Attendo Pelimannin toiminnan Alavudella, kun sen tarkastuksessa oli ilmennyt puutteita.

Tiistaina puolestaan Itä-Suomen aluehallintovirasto kertoi havainneensa Attendon Jalava-hoivakodissa Joroisissa merkittäviä puutteita niin henkilöstön kuin lääkehoidonkin toteutuksen suhteen. Aluehallintovirasto salli kuitenkin Jalavan toiminnan jatkua ainakin toistaiseksi, sillä Attendo esitti tarkastuskäynnin lopuksi selvityksen toimenpiteistä ja korjasi epäkohtia.

Yle kertoi eilen, että Varkauden kaupunki on tehnyt rikosilmoituksen hoivakoti Jalavasta. Tutkintapyynnössä on kyse siitä, ettei Jalavassa ole pidetty kirjaa huumausaineeksi luokiteltavan lääkeliuoksen käytöstä.

Attendo mainitsee tiedotteessaan vain Alavuden tapauksen nimeltä.

– Otamme tämän tapauksen vakavasti ja asiaankuuluviin toimenpiteisiin on ryhdytty.

Yhtiö julkaisi tänään tilinpäätöksensä. Koko yhtiön loka-joulukuun liikevoitto ilman varauksia laski 158 miljoonaan kruunuun (noin 15 miljoonaan euroon), kun se vuotta aiemmin oli 188 miljoonaa kruunua (noin 18 miljoonaa euroa).

Koko viime vuoden liikevoitto ilman kertaeriä oli 844 miljoonaa kruunua, kun se toissa vuonna oli 890 miljoonaa kruunua.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi