Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Rauman telakka rakentaa uuden lautan Vaasan ja Uumajan reitille

Rajavartiolaitoksen ulkovartiolaiva Turvan kastetilaisuus Rauman telakalla vuonna 2013. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Rauman telakka eli Rauma Marine Constructions on saanut tilauksen rakentaa uuden autolautan Vaasan ja Uumajan väliselle reitille. Kvarken Link -yhtiön tilaaman lautan hinnaksi tulee noin 120 miljoonaa euroa.

Varsinainen rakentamissopimus on tarkoitus allekirjoittaa alkuvuodesta ja rakentamistyöt aloittaa heti sen jälkeen, kertoi RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa tiedotteessa. Laiva on tarkoitus toimittaa viimeistään huhtikuun lopulla vuonna 2021.

Uuteen laivaan tulee tilaa 800 matkustajalle ja 1 500 metriä tilaa rekoille. Laiva käyttää pääpolttoaineenaan nesteytettyä kaasua, mutta se voi hyödyntää myös esimerkiksi Vaasassa tuotettavaa biokaasua. Uuden lautan jääluokka on 1A Super, jotta alus voi toimia mahdollisimman itsenäisesti myös silloin, kun Merenkurkun jäät ovat paksuimmillaan.

RMC on tilauskirjojensa täyttyessä pestannut uusia työntekijöitä ja telakalle rekrytoidaan myös jatkossa lisää laivanrakentajia. Työvoimaa hankitaan sekä Suomesta että ulkomailta.

RMC solmi viime syksynä kaksi merkittävää aiesopimusta. Tallink on tilannut uuden aluksen Helsingin ja Tallinnan väliselle reitille. Puolustusvoimien Laivue 2020 -hankkeen uudet alukset rakennetaan nekin Raumalla.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi