Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Bloombergin lähdetiedot: Yhdysvaltojen edustajat lähtevät Kiinaan ensimmäistä kertaa kauppasodan aselevosta sopimisen jälkeen

Kauppasodan välirauha alkoi, kun presidentit Donald Trump ja Xi Jinping tapasivat toisensa G20-maiden tapaamisessa Buenos Airesissa joulukuun 1. päivänä. LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvaltojen hallinnon delegaatio matkustaa Kiinaan tammikuun alussa, kertoo Bloomberg lähdetietoihinsa vedoten. Kyseessä on Yhdysvaltojen delegaation ensimmäinen henkilökohtainen tapaaminen Kiinan edustajien kanssa sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Kiinan presidentti Xi Jinping sopivat aselevosta maiden välisessä kauppasodassa.

Bloombergin kahden asiasta perillä olevan lähteen mukaan Yhdysvaltojen delegaatiota johtaa varakauppaedustaja Jeffrey Gerrish.

Valtiovarainministeri Steven Mnuchin sanoi viime viikolla, että Yhdysvallat on keskustellut Kiinan kollegojensa kanssa puhelimitse.

Välirauha kauppasodassa alkoi, kun Trump ja Jinping tapasivat toisensa G20-maiden tapaamisessa Buenos Airesissa joulukuun 1. päivänä. Maat sitoutuivat siihen, etteivät ne aseta toisilleen uusia tullimaksuja 90 päivään. Riippumaton taloustutkimuslaitos Capital Economics epäili kuitenkin tuolloin, ettei presidenttien välinen "aselepo tarkoita todellista käännekohtaa kauppasodassa".

Buenos Airesista palattuaan Trump sanoi, että Yhdysvaltojen kauppaedustaja Robert Lighthizer olisi vastuussa neuvotteluista Kiinan kanssa. Lighthizerin ei kuitenkaan odoteta tulevan mukaan vierailulle Kiinaan.

Yhdysvaltojen delegaation Kiinan-vierailu voi olla merkki siitä, että kahden maailman suurimman talousmahdin kiristyneet välit ovat paranemaan päin.

Maiden välinen kauppasota lähti liikkeelle, kun Trump asetti Kiinalle kovat tullimaksut syyttäen maata epäreilusta kauppapolitiikasta. Kiina puolestaan vastasi asettamalla Yhdysvalloille tullimaksuja. Sen jälkeen maat ovat vuorotellen iskeneet toisilleen tariffeja, joihin on vastattu kostotoimilla.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi