Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kiinan lehdet suomivat kovin sanoin Huawei-pomon pidätystä – "Halveksittava ja roistomainen toimi"

New Yorkin pörsseissä alamäki tasoittui ennen torstain pörssipäivän päättymistä. LEHTIKUVA/AFP

Kiinan valtiollinen media on tuominnut Huawein talousjohtajan Meng Wanzhoun pidätyksen kovin sanoin. Kiinan mukaan kyseessä on "halveksittava ja roistomainen tapa yrittää hillitä Kiinan teknologista kehitystä".

– Kiinan hallituksen tulee vakavasti pohtia Yhdysvaltain tapaa väärinkäyttää lakia Kiinan huipputeknologian yritysten tukahduttamisessa. Yhdysvallat turvautuu halveksittavaan ja roistomaiseen tapaan, koska se ei pysty pysäyttämään Huawein 5G.n etenemistä markkinoilla, Global Times -lehti painotti pääkirjoituksessaan.

China Daily puolestaan muistutti, että Huawein laajenemisen estäminen on hyvin vahingollista Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasuhteille.

Kiinan suosituimmassa pikaviestipalvelussa Weibossa pidettiin täysin selvänä, että pidätyksen takana on Yhdysvaltain ja Kiinan orastava täysimittainen kauppasota.

– Pyrkimyksenä on pitää Kiina halpatuontimaana ja hyökätä Kiinan teknologiateollisuutta vastaan, kirjoitti eräs käyttäjä.

Huawein talousjohtaja pidätettiin Kanadassa Yhdysvaltojen pyynnöstä. Kanadan pääministeri Justin Trudeau vakuutti, ettei pidätys ollut millään lailla poliittinen. Trudeau sanoi, että Kanadan oikeuslaitos teki itsenäisen päätöksen.

Yhdysvallat epäilee Huawein rikkoneen Yhdysvaltojen talouspakotteita Irania vastaan. Pidätetty talousjohtaja on Huawein perustajan, aiemmin Kiinan armeijan insinöörinä työskennelleen Ren Zhengfein tytär.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi