Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Isku kalusti Helsingin uuden keskustakirjaston ja lähti osakkaaksi käytettyjen kalusteiden kauppaan

Helsingin uusi keskustakirjasto Oodi on suunniteltu mukavaan oleskeluun. Kuva: Isku

Lahtelainen Isku on suurin kalustetoimittaja Helsingin uudessa keskustakirjastossa Oodissa. Se avautuu 5. joulukuuta.

Oodin asiakastiloihin on toimitettu muun muassa 888 kappaletta erilaisia istuimia, kuten sohvia, nojatuoleja, puutuoleja ja jakkaroita. Toimitus on noudattanut erittäin tarkasti sisustusarkkitehti Heikki Ruohon tekemää suunnitelmaa.

Kirjaston tilat jakautuvat kolmeen hyvin erilaiseen kerrokseen. Ensimmäinen kerros on ulkokaupunkitilan jatke ja siellä sijaitsevat muun muassa infopiste, näyttelytilat ja kahvila.

Toisessa kerroksessa sijaitsevat kirjaston uusimmat palvelut, kuten AV-studiotilat, työskentely- ja kokoustilat, 3D-tulostimet, ompelukoneet ja tietokoneet.

Kolmas kerros on varattu kirjoille ja lukemiselle ja siellä sijaitsee myös lastenosasto.

– Kalusteet täydentävät ja peilaavat kunkin kerroksen toimintoja ja materiaaleja. Toinen kerros on perinteisin. Ensimmäinen ja kolmas kerros ovat käytännössä yhtä avointa tilaa, Ruoho kertoo.

Kun Helsingin keskustakirjasto Oodin tulevilta käyttäjiltä kysyttiin toiveita kirjaston kalustuksesta, erilaiset pehmeät lukupaikat olivat toivotuimpia. Lisäksi haluttiin erilaisia kahvilamaisia kohtauspaikkoja.

– Kalusteilla on suuri merkitys siinä, tuleeko satunnaisista käyttäjistä vakiokävijöitä. Uskon Oodin kalustevalintojen houkuttelevan viihtymään, käyttämään, kokeilemaan ja tekemään, Oodin johtava suunnittelija Pirjo Lipasti sanoo.

Osuus OffiShoresta

Isku osti tiistaina 45 prosenttia OffiStore-yhtiöstä, joka myy kierrätettyjä toimistokalusteita. Sopimuksen myötä Iskulta saa myös käytettyjä toimistokalusteita.

Aiemmin Isku on tarjonnut asiakkailleen toimistokalusteiden kierrätyspalvelua RealGreen-brändinsä alla. Brändi siirtyy OffiStorelle osana järjestelyä.

– Tarjoamme jatkossa OffiStoren valikoimasta kaikkien valmistajien kierrätettyjä kalusteita. Yhä useampi yritysasiakkaamme ja julkisen sektorin asiakkaamme haluaa ostaa myös käytettyjä kalusteita uusien rinnalla, kertoo Iskun toimitusjohtaja Arto Tiitinen.

OffiStorella on laaja käytettyjen toimistokalusteiden valikoima. Sillä on myymälät Vantaalla, Tampereella, Turussa ja Kuopiossa. Yritys myy myös uusia kalusteita omalla nimellään.

– Olemme rakentamassa OffiStoresta johtavaa kiertotalouden toimijaa Suomessa ja myös kansainvälisesti. Iskun myötä saamme markkinajohtajan muskelit tukemaan tätä kehitystä, OffiStoren hallituksen puheenjohtaja Mikko Kuitunen sanoo.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi