Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Salpakankaan vierekkäisillä tonteilla yhdistyy monta kohussa ryvettynyttä nimeä

Nuorisosäätiön 80 vuodeksi vuokraaman tontin vieressä on Pallas Rakennuksen työmaa. Ennen omistajan muutosta yritys tunnettiin nimellä SSR Group. Silloin se joutui Nuorisosäätiön kanssa moneen kohuun.

Rakennusyhtiö Pallas jatkaa asuntorakentamista, kun S-Market on purettu. Kuva: Sami Lettojärvi

Mandatum Life Vuokratontit omistaa Hollolassa kaksi tonttia. Toinen on vuokrattu kymmeniksi vuosiksi Nuorisosäätiölle.

Toiselle tontilla on jo noussut asuinkerrostalo ja kaksi on tulossa lisää. Ensin pitää vain purkaa vanha S-Market. Taloja rakentaa Pallas Rakennus, joka toi paikalle mainoskylttinsä muutama päivä sitten. Ensimmäinen talo on jo myyty Lahden Taloille vuokra-asunnoiksi.

Pallas Rakennus on entinen lahtelainen SSR Group. Nimen ja omistuksen muutos tapahtui viime kesänä. SSR tai tarkkaan ottaen paikallisyhtiö Salpausselän Rakentajat rakensi viereisen Prisma-keskuksen Hämeenmaalle.

Hämeenmaa myi molemmat tonttinsa tarpeettomina. S-Market lopetti, koska vieressä on uusi Prisma. ABC jouduttiin sulkemaan viime vuoden lopussa, koska se sijaitsi pohjavesialueella.

SSR oli aiemmin Nuorisosäätiön luottorakentaja Päijät-Hämeessä. Molempien entinen johto on nyt tutkittavina moninaisten ja myös keskinäisten rahasotkujensa vuoksi.

– Nuorisosäätiöllä ei ole mitään hankkeita Pallas Rakennuksen kanssa, vakuuttaa Nuorisosäätiön nykyinen toimitusjohtaja Kimmo Pihlman.

Virossa pakkohuutokauppa

Nuorisosäätiö teki aiemmin kalliita talokauppoja myös Virossa. Niitä alettiin maanantaina myydä pakkohuutokaupalla.

Nuorisosäätiön yleishyödyllinen toiminta karkasi kaupallisille urille muutama vuosi sitten, Sen paljastuminen johti säätiön toimitusjohtajan Aki Haaron ja puheenjohtaja Perttu Nousiaisen eroon viime keväänä.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA oli jo aiemmin perunut Nuorisosäätiön aseman yleishyödyllisenä toimijana. ARA teki viime lokakuun alussa myös poliisille tutkintapyynnön siitä, onko säätiön entinen johto syyllistynyt törkeään avustuspetokseen ARA:aa kohtaan vuosina 2014–2018.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi