Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Lahti Energia mukana levittämässä sähköautojen latausverkkoa Eurooppaan

Kuva: Anna-Kaisa Kojo

Lahti Energian osakkuusyhtiö Virta on solminut mittavan sopimuksen Euroopan suurimman energiayhtiön E:ONin kanssa.

Virta toimittaa latauspisteiden hallintaan tarvittavan teknologian E:ONin latausverkostoon, joka kattaa kymmeniä tuhansia latauspisteitä ympäri Eurooppaa.

E:ON ja Virta aikovat rakentaa tuhansia uusia latausasemia Unkariin, Italiaan, Tanskaan, Saksaan ja Norjaan tämän vuoden loppuun mennessä.

E:ONilla on jo Virran teknologialla toimivia latausasemia Ruotsissa, Tsekissä, Slovakiassa, Isossa-Britanniassa sekä Romaniassa. E:ONin tavoitteena on rakentaa 60 000 latauspistettä ympäri Eurooppaa vuoteen 2020 mennessä.

Virta on saanut palkintoja

Virta on erikoistunut sähköautojen älykkääseen latausteknologiaan. Lahti Energia on Virran toiseksi suurin omistaja noin neljänneksen omistusosuudella.

Virta (Liikennevirta oy) on perustettu vuonna 2013. Sen perustajina on 18 kunnallista energiayhtiötä, ja se palvelee noin 200 latausverkostoa yli 16 maassa. Sähköyhtiöt myyvät palvelua omilla nimillään.

Lahden seudulla Virran latauspisteitä on muun muassa Sibeliustalon ja Iskun pysäköintipaikoilla, urheilukeskuksessa ja Kauppakadulla Lahti Energian toimitalon edessä.

Virta on saanut viime aikoina kansainvälistä huomiota. Syyskuussa Virta palkittiin maailman parhaana energia-alan tuotebrändinä vuotuisessa CHARGE Energy Branding -kilpailussa. Lokakuun alussa yhtiö sai palkinnon konsulttiyhtiö Frost & Sullivanilta. Perusteluissa mainittiin Virran älykkäiden palveluiden merkittävä vaikutus sähköisen liikenteen kehitykseen.

Lue myös: Kalashnikov esitteli sähkömossen – aikoo nousta Teslan kilpailijaksi
 
Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi