Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Lahtelaisliikemies Mika Wilenius haki Pallas Rakennusta konkurssiin – Yle: Saatavat on nyt maksettu

Mika Wilenius kuului SSR-konsernin perustajiin ja omistajiin. Kuva: Pertti Louhelainen

Rakennusyhtiö Pallas Rakennuksen, entisen SSR Groupin, ympärillä nähtiin keskiviikkona erikoinen sotku. Lahtelainen liikemies, SSR Groupin yksi perustajista ja entisistä omistajista Mika Wilenius haki Pallas Rakennusta konkurssiin maksamattomien velkojen vuoksi. Konkurssiin hakeminen on velkojan äärimmäinen tapa saada velallinen maksamaan velkansa tai muun saatavan.

Ylen tietojen mukaan Wilenius kuitenkin perui hakemuksensa heti keskiviikkona.

SSR Group -konserni myytiin keväällä Lapland Hotels -hotelliketjusta tunnetun yrittäjän Pertti Yliniemen johtamalle suomalaiselle sijoittajaryhmälle. Sen jälkeen konserni on uudistanut nimensä, omistuksensa, hallintonsa ja johtonsa. Nyt nimellä Pallas Rakennus kulkeva yritys on valtakunnallinen rakennusyhtiö, jolla on seitsemän alueyhtiötä. Yksi niistä on Päijät-Häme.

Mika Wilenius kuului SSR-konsernin perustajiin ja omistajiin. Kaupan myötä hän ja muut omistajat Tapani Pöyry, Jorma Tamminen ja Kari Kangas luopuivat omistuksistaan ja tehtävistään konsernissa.

Käsittely Vantaalla

Konkurssihakemusta käsitellään Vantaan käräjäoikeudessa, koska Pallas Rakennuksen pääkonttori on Vantaalla. Konkurssihakemuksen mukaan Wilenius peri reilun 53 000 euron saatavaa. Hakemus vaikuttaa olevan yhä virallisesti voimassa, koska Wilenius ei käräjäoikeuden mukaan ollut vielä keskiviikkona virka-ajan puitteissa perunut hakemustaan.

Hakemuksesta ilmenee, että Wilenius on antanut Pallas Rakennukselle (silloinen SSR Group) osakaslainaa kesäkuussa 2017 runsaat 457 000 euroa. Tästä summasta jatkajayhtiö Pallas on maksanut takaisin vain puolet. Toisen puolikkaan maksu erääntyi 30. elokuuta tänä vuonna, mutta tämä maksu on vielä avoin.   

Wilenius kuitenkin haki konkurssihakemuksessa vain pienempää 53 000 euron summaa.

Pallas kiistää kaiken

Pallas Rakennus julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jossa toimitusjohtaja Jyrki Lautarinne kiisti saatavat.

– Konkurssihakemukselle ei ole perusteita, ja Pallas Rakennus kiistää sen. Pallas Rakennus on maksanut kaikki Wileniuksen konkurssihakemukseen liittyvät lainasaatavat, hän totesi.

Lautarinne täsmensi vielä myöhemmin Ylelle, että yhtiö maksoi Wileniukselle 230 000 euroa viime perjantaina. Korot yhtiö maksoi myös äskettäin eli saatavia ei jäänyt. Maksut olivat myöhässä elokuun lopulla olleesta eräpäivästä.

Wilenius vahvisti Ylelle saaneensa toisen summan perjantaina ja korot keskiviikkona, joten konkurssihakemus on hänen mukaansakin nyt aiheeton.

ESS ei tavoittanut Jyrki Lautarinnettä eikä Mika Wileniusta kommenttia varten.

Uutista täydennetty 10.10 kello 17.15 Ylen tiedoilla.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi