Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Lahti Energia myi maakaasuliiketoimintansa

Lahti Energia keskittyy uusiutuviin energiamuotoihin. Yhtiö on ostanut runsaasti tuulivoimaosuuksia, ja lisäksi Kymijärven voimala-alueelle rakennetaan valtavaa energialaitosta, joka alkaa syksyllä 2019 kaukolämpöä puuhakkeesta. Kuva: Anna-Kaisa Kojo

Lahti Energia on myynyt maakaasuliiketoimintansa. Maakaasun jakelu siirtyi Auris Kaasunjakelulle ja myynti Suomen Kaasuenergialle lokakuun alussa.

Lahti Energialla on ollut noin 300 maakaasuasiakasta, muun muassa teollisuuslaitoksia sekä joukko omakotitaloja Ahtialan suunnalla Lahdessa.

– Maakaasu on ollut erinomainen polttoaine Lahden alueelle ja on sitä jatkossakin. Se on ollut myös kannattavaa liiketoimintaa Lahti Energialle. Maakaasuverkon myynti kuitenkin tukee strategista valintaamme: näin saatavaa pääomaa voidaan käyttää uusiin uusiutuvan energian liiketoimintoihin, totesi Lahti Energian toimitusjohtaja Eero Seesvaara.

Maakaasumyynti toi viime vuonna lähes viisi prosenttia yhtiön175 miljoonan euron liikevaihdosta.

Maakaasun käyttö Lahti Energian tuotannossa jatkuu. Maakaasun osuus oli vuonna 2017 lähes 10 prosenttia konsernin polttoainekäytöstä.

– Pitkäaikaisena jatkuva yhteistyö Lahti Energian kanssa tekee meistä molemmista vahvemmat yhdessä vastaamaan vuonna 2020 vapautuvan Suomen maakaasumarkkinan haasteisiin, sanoi Suomen Kaasuenergian toimitusjohtaja Mika Paloranta.

Maakaasuliiketoiminnan myynnillä ei ole välittömiä vaikutuksia maakaasuasiakkaille. Laskutus siirtyy uudelle omistajalle ensi vuoden alussa. Vikapäivystysnumero 0800 397 244 jatkuu ennallaan 31. maaliskuuta 2019 asti.

Uusi toimija vastaa toimituksista ja niihin liittyvistä velvoitteista voimassa olevien sopimusten edellyttämällä tavalla.

Kaupassa ei siirry henkilökuntaa.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi