Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kohuttuun Easyfit-kuntosaliketjuun kuuluva yritys hakeutui konkurssiin Mukkulan ostarilla

Kuntosali avautui entisen K-kaupan tiloihin syksyllä 2016. Kuva: Kalle Puttonen

Toissa syksynä Mukkulan ostoskeskuksella Lahdessa aloittanut kuntosaliyritys on hakeutunut konkurssiin.

Easyfit-ketjuun kuuluva Lahden Salit oy jätti konkurssihakemuksen Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen keskiviikkona, jolloin myös asiakkaille kerrottiin yrityksen toiminnan ostarin tiloissa päättyvän syyskuun lopussa.

Talousvaikeuksiensa vuoksi yhtiö haki aiemmin yrityssaneeraukseen, mutta hakemus hylättiin elokuussa käräjäoikeudessa eikä hovioikeus myöntänyt valituslupaa.

Toteutuessaan konkurssi tarkoittaa yrityksen toiminnan päättymistä parin viikon kuluessa, ellei konkurssipesä jatka toimintaa tämän jälkeen.

Lahdessa toimii runsaat 30 kuntosalia, ja yleisesti on tiedossa alan kova kilpailu. Uutta yritystoimintaa on perustettu kaupunkiin tämänkin vuoden aikana.

Easyfit-franchisingketjua pyörittävän LL Internationalin toimitusjohtaja Jyrki Hannula ei kommentoi ketjuun kuuluvan yksittäisen yrityksen asioita, mutta sanoo toivovansa ja uskovansa, että kuntosalitoiminta ostarilla jatkuu.

Vaasasta lähtöisin oleva ketju on viime aikoina saanut kielteistä julkisuutta. Muutamat ketjun yrittäjät ovat joitakin vuosia toimittuaan lopettaneet, kun myynti ei ole riittänyt kattamaan kuluja. Tampereen Hervannan Easyfit meni kuukausi sitten kiinni vuokrarästien takia.

Mukkulan kuntosali on toiminut noin 1 000 neliömetrin vuokratilassa. Huoneiston omistaja Ari Jaskari ei kommentoi salin vuokra-asiaa.

Myös Ladyline-brändillä toimiva LLI kertoo verkkosivulla olevansa Suomen suurin kunto- ja hyvinvointialan ketju. Easyfit-toimipisteitä on 38.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi