Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Wall Street Journal: Amazon selvittää epäilyjä työntekijöidensä tietovuodoista

Amazon on viime vuosina värvännyt ahkerasti ulkopuolisia tahoja myymään tuotteitaan sen verkkosivuilla. Tarkoitus on sekä laajentaa tuotevalikoimaa että pienentää hintoja. LEHTIKUVA/AFP

Verkkokauppajätti Amazon selvittää väitteitä työntekijöidensä tietovuodoista, kirjoittaa Wall Street Journal. Lehden mukaan työntekijät ovat myyneet välittäjien avustuksella yhtiön sisäisiä tietoja ulkopuolisille myyjille, jotka myyvät tuotteitaan Amazonin verkkosivuilla. Tarkoituksena on ollut muun muassa parantaa ulkopuolisten myyjien näkyvyyttä. Toiminta on yhtiön ohjeiden vastaista.

Amazon on viime vuosina värvännyt ahkerasti ulkopuolisia tahoja myymään tuotteitaan sen verkkosivuilla. Tarkoitus on sekä laajentaa tuotevalikoimaa että pienentää hintoja. Ulkopuoliset myyjät kilpailevat sivuilla näkyvyydestä Amazonin tuotteiden kanssa. Jo noin puolet verkkosivuilla myytävistä tuotteista tulee ulkopuolisilta myyjiltä.

Wall Street Journalin mukaan ongelmia on ollut erityisesti Kiinassa. Palkkioita ottavat vastaan yhtiön pienipalkkaiset kiinalaiset työntekijät. Niitä maksavat kiinalaiset myyjät, joiden määrä Amazonin verkkosivuilla on kasvanut räjähdysmäisesti.

Esimerkiksi Shenzenissä työskentelevät työntekijät ovat saaneet tiedoista maksuja, joiden suuruus on vaihdellut 80 dollarista jopa 2 000 dollariin. Työntekijät ovat välittäneet myyjille paitsi luottamuksellisia tietoja myös palvelua, jolla voi poistaa kielteisiä tuotearvioita.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi