Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Pk-yritysbarometri yhä vahvasti plussalla - myötätuuli jatkuu myös Päijät-Hämeessä

Teollisuuden ja rakentamisen näkymät ovat erinomaiset, mutta tekijäpula rasittaa varsinkin teollisuusyrityksiä. Kuva: Sami Lettojärvi

Pk-yritysten arviot lähiajan suhdannekehityksestä ovat pysyneet hyvinä, vaikka odotukset ovat kokonaisuudessaan hieman maltillistuneet edellisestä, viime helmikuussa julkaistusta Pk-yritysbarometrista.

Päijät-Hämeessä 31 prosenttia kyselyyn vastanneista yrityksistä uskoo nyt suhdanteiden paranevan ja 12 prosenttia heikkenevän. Valtakunnallisesti vastaavat luvut ovat 37 ja 10 prosenttia.

Tulokset käyvät ilmi tiistaiaamuna julkaistusta Suomen Yrittäjien, Finnveran ja työ- ja elinkeinoministeriön teettämästä Pk-yritysbarometrista.

Hieman suuremmat pk-yritykset ovat lähitulevaisuuden suhteen optimistisempia kuin mikroyritykset.

Suurin negatiivinen muutos on tapahtunut rakentamisessa. Kaupan alalla odotukset laskivat toiseksi eniten verrattuna kevään tuloksiin. Suhdanneodotukset ovat korkeimmat teollisuudessa.

Palvelujen ja rakentamisen odotukset ovat lähes yhtä hyvät.

– Pienten ja keskisuurten yritysten suhdanneodotuksissa huippu on ohitettu, vaikka suhdannenäkymät säilyivät melko hyvinä, kommentoi Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen barometrin tuloksia.

Päijät-Hämeessä kehittymisen merkittävimmäksi esteeksi nousee työvoiman saatavuus. Päijät-Hämeessä näin ilmoitti 18 prosenttia vastanneista.

– Työvoiman saatavuusongelma nousee toistuvasti esiin yritysten kanssa käytävissä keskusteluissa. Tämä on ongelma useilla toimialoilla, mutta erityisesti teollisuusalan yrityksissä, sanoo Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Outi Hongisto.

Myös muiden resurssitekijöiden osuus kehittämisen esteenä on kasvanut viime syksyn kyselystä.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi