Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Amer Sportsille ilmaantui ostajaehdokas Aasiasta – tarjoaa kovaa hintaa

Urheiluvälineitä valmistava Amer Sport omistaa useita tuotemerkkejä, muun muassa Salomonin ja Wilsonin. LEHTIKUVA / MATTI BJÖRKMAN

Urheiluvälineitä valmistava Amer Sports on saanut ostajaehdokkaan Aasiasta. Yhtiö kertoo pörssitiedotteessa, että sen koko osakekannan ostaminen kiinnostaa konsortiota, johon kuuluvat kiinalainen Anta Sports ja aasialainen yksityinen pääomasijoitusyhtiö FountainVestPartners .

Ostajaehdokas olisi valmis maksamaan Amerin osakkeista selvästi pörssikurssia kovemman hinnan. Korvaus omistajille olisi 40 euroa osakkeelta, kertoo Amer.

Kaupankäynti Amer Sportsin osakkeella keskeytettiin aamupäivällä. Ennen sitä kurssi ehti ostotarjoushuhujen siivittämänä singahtaa liki 12 prosentin nousuun ja reiluun 32 euroon. Kun kaupankäynti alkoi uudelleen, oli kurssi jo yli 30 prosentin nousussa.

Virallista tarjousta ei ole vielä tehty, mutta konsortio on ilmoittanut kiinnostuksestaan. Varsinaisen tarjouksen tekeminen vaatii vielä monta askelta, muun muassa Amer Sportsin hallituksen siunauksen.

Amer Sports ei tällä hetkellä käy neuvotteluja ostajaehdokkaan kanssa, eikä ole tehnyt asiasta päätöksiä.

Ostohankkeesta kertoi aiemmin uutistoimisto Bloomberg. Bloombergin mukaan Anta on Kiinan suurin urheiluvälinevalmistaja. Yhtiö on pyrkinyt laajentamaan liiketoimiaan ulkomailla ja hakenut kumppaneiksi yhtiöitä, jotka omistavat tunnettuja merkkejä.

Amerin omistamia tuotemerkkejä ovat muun muassa Salomon, Wilson, Atomic, Arc'teryx, Mavic, Suunto ja Precor. Anta on aiemmin hankkinut Filan oikeudet Kiinassa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi