Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Pk-yritysten usko tulevaisuuteen heikentynyt – reilu kolmannes arvioi suhdanteiden paranevan

Pienten ja keskisuurten yritysten odotukset tulevaisuuden suhteen ovat heikentyneet keväästä. LEHTIKUVA / VILLE MÄNNIKKÖ

Pienistä ja keskisuurista yrityksistä 37 prosenttia arvioi suhdanteiden paranevan seuraavan vuoden aikana, kertoo tänään julkaistu pk-yritysbarometri. Kymmenen prosenttia uskoo suhdanteiden heikkenevän.

Odotukset ovat heikentyneet keväästä sekä vuoden takaisesta. Kevään barometrin mukaan suhdanteiden paranemiseen uskoi 43 prosenttia ja heikkenemiseen kahdeksan prosenttia. Vuoden 2017 syksyllä taas 47 prosenttia arvioi suhdanteiden paranevan ja yhdeksän prosenttia heikkenevän.

Suhdanneodotusten heikkenemiseen vaikuttaa barometrin mukaan todennäköisesti yksityisen kulutuksen ja erityisesti rakennusinvestointien arvioitu väheneminen. Lisäksi viennin kasvu näyttää heikkenevän, raportissa sanotaan.

– Oma vaikutuksensa on varmasti kotitalouksien voimakkaassa velkaantumisessa. Lisäksi vähitellen liikkeelle lähtevä inflaatio ja tulevaisuudessa siintävät koron nousut leikkaavat kulutushaluja, sanotaan barometrissä.

Suomen Yrittäjien, Finnveran sekä työ- ja elinkeinoministeriön barometrin toteutti kesä- ja heinäkuussa Taloustutkimus . Internet- ja puhelinkyselyyn vastasi yli 4 600 pk-yrityksen edustajaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi