Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Trump kehottaa Applea rakentamaan lisää tehtaita Yhdysvaltoihin

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Apple saisi veroetuja, jos se valmistaisi tuotteensa Yhdysvalloissa. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kehottaa Applea valmistamaan tuotteensa Yhdysvalloissa Kiinan sijaan. Trump kannusti Twitterissä Applea rakentamaan heti uusia tehtaita. Trump julkaisi tviittinsä sen jälkeen, kun Apple oli ilmoittanut, että Kiinalle mahdollisesti asetettavat uudet tullimaksut nostaisivat Applen tuotteiden hintaa Yhdysvalloissa.

Trumpin mukaan Apple saisi veroetuja, jos se valmistaisi tuotteensa Yhdysvalloissa.

Yhtiö kieltäytyi kommentoimasta Trumpin tviittiä Washington Postille.

Apple tiedotti aiemmin, että tullimaksut iskisivät yhtiön tuotteisiin laajalla mitalla miniläppäreistä, kaapeleihin, latureihin ja tietokoneen suojiin.

Yhtiö sanoo olevansa huolissaan siitä, että tullimaksut heikentävät Yhdysvaltojen talouskasvua ja kilpailukykyä sekä johtavat hintojen nousemiseen Yhdysvalloissa.

Applen johtaja Tim Cook on kuukausia yrittänyt henkilökohtaisesti lobata Trumpia vero- ja kauppa-asioista. Cook jopa illallisti Trumpin ja tämän puolison Melania Trumpin kanssa Trumpin golfklubilla.

Aiemmin tällä viikolla Trump uhkasi asettaa Kiinalle lisää tullimaksuja. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että lähes kaikista Kiinasta Yhdysvaltoihin tuotavista tuotteista pitäisi maksaa tulleja.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi