Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Tokmanni laajentaa Asikkalaan, tavoitteena avata ensi kesäksi

Halpakauppaketju Tokmanni aikoo laajentua Asikkalan Vääksyyn. Uudismyymälä edustaa ketjun keskikokoa eli on noin 2 800 neliötä. Sijoituspaikka on kuntakeskuksessa, Kanavan Kotileipomon ja vanhan lämpökeskuksen välissä.

Avajaisia on aikomus viettää ennen juhannusta, koska kesäkauden kauppa on tärkeä kesämökkipaikkakunnalla. Tokmannin liiketoiminta on kausiluonteista ja yleensä suurin osa liikevaihdosta ja tuloksesta kertyvät toisella vuosipuoliskolla joulusesongin myötä.

Tokmannin suunnitelma laajentua Vääksyyn oli esillä jo vuonna 2007, jolloin sijoituspaikaksi kaavailtiin 24-tien vartta. Hanke kaatui kaavoitukseen. Samaan aikaan suunnitelluista myymälöistä toteutuivat muun muassa Nastola ja Heinola, joihin rakennettiin yli 5 000 neliön suurmyymälät.

Tokmannilla on nyt 177 myymälää, joista neljä on Lahdessa (Trio, Karisma, Laune, Nastola) sekä myös Hollolassa, Sysmässä ja Orimattilassa. Tokmannin myymälät toimivat vuokratiloissa. Pääkonttori ja jakelukeskus toimivat Mäntsälässä.

Tokmannilla on ennestään eri kokoisia myymälöitä Päijät-Hämeessä. Kuva: Sami Lettojärvi

Ketjulla on myös verkkokauppa, mutta se ei estä perustamasta myös uusia myymälöitä. Talous- ja hallintojohtaja Markku Pirskanen kertoo yhtiön strategian nojaavan kivijalkamyymälöiden ja verkkokaupan yhdistelmään.

Vuonna 2017 Tokmannin liikevaihto oli lähes 800 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 3 200 henkilöä.

Viime osavuosikatsauksessa Tokmanni kertoi odottavansa Suomen käyttötavaramarkkinan hieman kasvavan tänä vuonna ja erikoismyymälöiden ja verkkokauppojen jatkavan asemiensa vahvistamista.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi