Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kolmen kimpalle Lahden seudulta miljoonien arvoinen kauppa - myi 14 leikkaussalia Kotkaan

Inoroom-leikkaussaliin on koottu kolmen yrityksen osaamista. Kuva: Inoroom

Inoroom-yhteenliittymä toimittaa Kymenlaakson uuden keskussairaalan kaikki leikkaussalit eli yhteensä 14 kappaletta. Inoroom on kolmen suomalaisen yrityksen yhteinen, avaimet käteen -leikkaussaliratkaisu, jossa hyödynnetään joka osapuolen erityisasiantuntemusta. Sopimuksen arvo on arviolta miljoonia euroja.

Iittiläinen Halton tuo leikkaussaliin ilmanvaihtoa koskevat ratkaisut, orimattilalainen Hermetel puhdastilaosaamista ja lahtelainen Merivaara leikkaussalijärjestelmän ja sairaalakalusteisiin liittyvän osaamisen. Yhteistyö alkoi vuonna 2015. Sen jälkeen yhteistyö on poikinut useita tilauksia sairaaloihin eri puolilla Suomea.

Nyt alkava toimitusprojekti on Inoroomin kuudes kolmen vuoden sisään. Inoroom voitti leikkaussaleista käydyn julkisen kilpailutuksen.

Carea Sairaalat oy:n kanssa solmittu sopimus kattaa 12 yleisleikkaussalia vaativan kirurgian käyttöön sekä kaksi hybridisalia, joihin sijoitetaan myös suurikokoisia kuvantamislaitteita.

Salien toteutussuunnittelu alkaa heti, ja tiivis asennusvaihe työmaalla tapahtuu maalis-heinäkuussa ensi vuonna. Koko sairaalarakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2019 marraskuussa. Rakennushankkeen pääurakoitsijana toimii Skanska.

– Koimme, että Inoroom on hyvämaineinen ja luotettava kumppani, jonka kaikki aiemmat toimitukset ovat sujuneet sovitussa aikataulussa ja budjetissa. Lisäksi arvostamme kokonaistoimituksen varmuutta. Leikkaussaleissa on monta erillistä yhteen sovitettavaa järjestelmää, ja niiden erillishankinnat koettiin suurena riskinä, sanoo projektijohtaja Kai Heiskanen Carea Sairaalat -yhtiöstä.

– Nyt otettu askel vaativaan keskussairaalaympäristöön suo meille hienon mahdollisuuden osoittaa, kuinka konseptimme tehostaa rakennusvaihetta ja soveltuu myös suuriin kohteisiin, sanoo Inoroomin kehityksestä ja liiketoiminnasta vastaava Mikael Sokolnicki.

Lue myös: Leikkausrobotti avaa Merivaaran uuden ajan - kaikki alkoi kuitenkin yli sata vuotta sitten rautasängyistä
 
Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi