Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Uponor täytti maanantaina sata vuotta - saa kunnian sulkea kaupankäynnin yhdessä maailman kuuluisimmissa pörsseissä

Kuva: Mirja Hussain

Muoviyhtiö Uponorin tarina alkoi tasan sata vuotta sitten, kun lahtelainen tehtailija Aukusti Asko-Avonius jätti 13.8.1918 elinkeinoilmoituksen ja perusti puusepänverstaan Lahteen.

Verstas kasvoi nopeasti Pohjoismaiden suurimmaksi huonekaluvalmistajaksi, ja 1960-luvulla yritys laajensi toimintaansa muoviteollisuuteen. Uponor jatkoi kasvuaan, kun konsernin muut osat myytiin pois 1990-luvulle tultaessa.

Satavuotisjuhlavuoden kunniaksi nykyinen pörssiyhtiö on kutsuttu New Yorkiin sulkemaan kaupankäynti Nasdaq-markkinapaikalla maanantaina 20. elokuuta. Tilaisuudessa Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski soittaa sulkemiskelloa ja pitää puheen. Seremonia alkaa klo 15.50 paikallista aikaa eli klo 22.50 Suomen aikaa.

Yhtiö valmistaa tuotteita asuntorakentamiseen, teollisuus-, liike- ja julkisen rakentamisen sekä kunnallistekniikan ja ympäristön rakentamiseen Uponorin palveluksessa on noin 4 000 henkeä 30 maassa, etupäässä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Viime vuonna Uponorin liikevaihto oli lähes 1,2 miljardia euroa.

Uponorin satavuotisjuhlaa on vietetty useissa Uponorin toimipisteissä ja tapahtumissa läpi vuoden. Uponorilla on tehdas myös Lahden Nastolassa.

Lue myös: Uponorin isoilla putkilla ilahduttava alkuvuosi - tulos parani alkuvuonna parilla miljoonalla eurolla
 
Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X