Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Fitch nosti Kreikan luottoluokitusta – luokittajan mukaan Kreikan tulevaisuudennäkymät ovat vakaat

Fitch sanoo euroryhmän Kreikalle lupaamia helpotuksia mittaviksi. LEHTIKUVA/AFP

Luottoluokittaja Fitch on nostanut Kreikan valtionvelan luottoluokitusta. Luokitus nousi B:stä luokkaan BB-. Luokittajan mukaan Kreikan tulevaisuudennäkymät ovat vakaat.

Euroryhmä pääsi kesäkuussa sopimukseen Kreikan lainojen uudelleen järjestelyistä ja pidennetyistä maksuajoista. Sopimus mahdollistaa Kreikan irrottautumisen lainaohjelmasta.

Fitch sanoo euroryhmän Kreikalle lupaamia helpotuksia mittaviksi.

Fitch arvioi, että pienentyneiden poliittisten riskien ja maan verotoimien takia Kreikassa nähdään pitkäaikaista talouden kasvua. Luottoluokittaja huomioi lisäksi sen, että viime vuonna Kreikan budjettiylijäämä oli 0,8 prosenttia bruttokansantuotteesta, kun sitä edeltävänä vuonna ylijäämä oli 0,6 prosenttia.

Lisäksi jos Kreikan talous kasvaa oletettua 3,4 prosentin vuosivauhtia, Kreikan valtionvelan pitäisi pudota 123,3 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä. Tänä vuonna maan valtionvelka on 182,7 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Velkasuhde on Euroopan korkein.

Myös S&P nosti Kreikan luottoluokitusta

Kesäkuussa luottoluokittaja Standard & Poor's (S&P) nosti Kreikan luottoluokitusta yhdellä pykälällä luokkaan B+. Syynä luottoluokituksen nostoon olivat Kreikan parantuneet mahdollisuudet selviytyä veloistaan. S&P muistutti kuitenkin tuolloin lausunnossaan, että Kreikka on edelleen isoissa veloissa eikä se ole onnistunut houkuttelemaan ulkomaisia suoria investointeja.

Kesäkuussa S&P piti Kreikan tulevaisuudennäkymiä vakaina, mutta heinäkuussa S&P nosti maan tulevaisuudennäkymät positiivisiksi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi