Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Nostoapulaitteita valmistavalle Skanveirille uusi omistaja Hollolasta

Beta Groupin Mika Seppänen (kesk.) kätteli Skanveirin myyjiä Kim Vepsäläistä ja Jyrki Miettistä.

Hollolalainen nostureiden apulaitteita valmistava Skanveir on siirtynyt perjantaina tehdyllä yrityskaupalla Beta Groupin omistukseen. Hollolainen Beta Group on Mika Seppäsen kokonaan omistama omistajayhtiö.

Skanveirin liikevaihto oli viime vuonna 2,3 miljoonaa euroa, jolla se teki 0,3 miljoonan euron tuloksen. Seppäsen mukaan iso asiakas on nostureita valmistava pörssiyhtiö Konecranes. Aiemmin yritys on ollut muun muassa Amer-Yhtymän omistuksessa.

Nyt yrityksen myivät sen vuodesta 2010 omistaneet Kim Vepsäläinen ja Jyrki Miettinen.

– Yritys on hyvin hoidettu sekä kehitys- ja kilpailukykyinen. Suuri vientikaupan osuus myynnistä oli yhtenä houkutuksena ostopäätöksessä, yrityksen toimitusjohtajaksi siirtyvä Seppänen sanoo.

Kauppasummaa ei julkisteta.

Yrityksen valmistamat tuotteet ovat käytännössä magneetti- ja alipainetarraimia, joilla nostettavat kappaleet saadaan kiinnitettyä niitä siirtävään nosturiin.

Beta Groupin omistaa edelleen orimattilalaisen Kopoventin, joka valmistaa teollisuuden purun- ja savukaasujen poistolaitteita.

Yhtiö myi keväällä liiketoimintansa ilmansuodattamiseen erikoistuneesta Ilma-Arenasta Sentakialle, joka kuuluu Heikki Savolaisen lahtelaiseen monialaiseen Weststar-konserniin.

Juttua korjattu 4.8.2018 kello 10.16: Jutussa luki alunperin, että Vepsäläinen ja Miettinen ovat omistaneet Skanveirin vuodesta 2006. Korjattu, että he ovat omistaneet yrityksen vuodesta 2010.

Teemu Leppänen
teemu.leppanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi