Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Uusiutuvat luonnonvarat on tältä vuodelta kulutettu - miten hämäläiset ovat vähentäneet kuluttamistaan, vai ovatko? Otimme selvää

Tänään on maailman ylikulutuspäivä, mikä tarkoittaa sitä, että olemme kuluttaneet loppuun maapallon tänä vuonna tuottamat uusiutuvat luonnonvarat.

Kysyimmekin kansalaisilta heidän kuluttamisestaan, ja ovatko he tehneet toimia sen vähentämiseksi.

Kuva: Mirja Hussain

Asta ja Veikko Hyytiäinen

Lahti

Nyt kun on eläkkeellä, täytyy katsoa entistä tarkemmin, mihin rahansa käyttää. Kulutus on meillä aika pientä. Ruokavalinnoissa täytyy ajatella sitä, ettei jäisi mitään pois heitettävää. Autolla ajamista olemme myös vähentäneet. Helteillä on ollut puhaltimet kovasti päällä, vaikka siinä varmasti kuluukin paljon energiaa.

Kuva: Mirja Hussain

Aini Kujala

Tervakoski

En ole suurkuluttaja koskaan ollutkaan, olen maalta kotoisin. En esimerkiksi käytä meikkejä ollenkaan, ja mietin tarkasti, jos jotakin ostan. Joskus ahdistaa, kun huomaa, että kaapit ovat täynnä tavaraa. Autolla ja moottoripyörällä ajelen välillä, siinä tietysti bensaa kuluu, mutta pitäähän sitä jotain saada tehdä.

Kuva: Mirja Hussain

Suvi Huhtiainen ja tyttäret Kiia ja Sara Huhtiainen

Hartola

En kyllä ole miettinyt kulutustani. Syömme kaikenlaista ja asumme maalla, joten autolla on pakko kulkea. Työksenikin ajan rekkaa. Pyöräilyä en harrasta. Talon lämmitämme sähköllä ja puulla. Ilmalämpöpumppu tietenkin säästää vähän energiaa. Ja uusi sähkösopimus on sellainen, että sähkö on tuotettu vesivoimalla.

Kuva: Mirja Hussain

Pasi Pekkarinen

Nastola

Olen menossa ostoksille ja katson, löytyykö täältä roskiksista tyhjiä pulloja tai tölkkejä. Ihmiset heittelevät aika paljon tölkkejä kadullekin. Kai tämä keräily on jonkinlainen ekoteko. Ruokaa hankkiessa mietin lähinnä, mikä on edullista. Alle eurolla voi saada jopa paketin lenkkimakkaraa. Liikun yleensä aina pyörällä tai kävellen.

Terhi Säynäjärvi
terhi.saynajarvi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi