Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Elisa joutui korjaamaan markkinointiaan – kauppasi 5G-liittymiä, vaikka verkko ei ole vielä yleisesti käytössä

Elisalla on Viestintäviraston myöntämä radiolupa 5G-tekniikan testaamiseen, mutta valtakunnallisesti 5G-verkon rakentamisen on arvioitu alkavan syksyllä. LEHTIKUVA/AFP

Elisa on joutunut tekemään muutoksia markkinointiinsa kuluttaja-asiamiehen vaatimuksesta. Kuluttaja-asiamies kiinnitti huomiota siihen, että Elisa markkinoi puhelin- ja mobiililaajakaistaliittymiä 5G-liittyminä, vaikka 5G-verkko ei ole vielä yleisesti käytössä eikä 5G-päätelaitteita ole vielä kuluttajien saatavilla Suomessa.

Todellisuudessa 5G-liittyminä markkinoidut liittymät toimivat tällä hetkellä 4G-liittyminä.

Elisa on markkinoinut loppukeväästä ja alkukesästä kuluttajille Saunalahti Huoleton 5G Ready ja Saunalahti Huoleton 5G -puhelinliittymiä sekä Saunalahti Mobiililaajakaista 5G Ready ja Saunalahti Mobiililaajakaista 5G -mobiililaajakaistaliittymiä.

Kuluttajansuojalain mukaan markkinoinnissa ei saa antaa totuudenvastaisia tietoja, jos ne ovat omiaan saamaan kuluttajan tekemään ostopäätöksen, jota tämä ei muuten olisi tehnyt.

Kuluttaja-asiamies vaati, että Elisa muuttaa 5G-liittymien markkinointiaan. Elisa on sitoutunut toteuttamaan edellytetyt muutokset markkinointiinsa.

Elisalla on Viestintäviraston myöntämä radiolupa 5G-tekniikan testaamiseen, mutta valtakunnallisesti 5G-verkon rakentamisen on arvioitu alkavan syksyllä. Verkko saadaan mahdollisesti käyttöön ensi vuoden aikana. Monet laitevalmistajat vasta kehittävät 5G-tuotteitaan, joten käytännössä kuluttajat pääsevät hyötymään 5G-liittymistä pääosin vasta 2020-luvulla.

Jos kuluttaja kokee tulleensa harhaanjohdetuksi virheellisen markkinoinnin johdosta, on yksittäisillä liittymän hankkineilla kuluttajilla mahdollisuus reklamoida tilanteestaan Elisalle. Kuluttaja voi vaatia uuden liittymäsopimuksen purkamista ja halutessaan myös paluuta vanhaan sopimukseen ja hinnan erotuksen palauttamista.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi