Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kauppakeskus Trion omistaja kertoi voittojensa vähentyneen

Cityconilla oli viime vuoden lopussa Lahden Triossa 148 vuokralaista. Yhtiön kuudenneksi suurimman kauppakeskuksen vuokrausaste oli 83 prosenttia. Kuva: Aku Isotalo

Kiinteistösijoittaja Citycon avasi kesän tuloskauden Helsingin arvopaperipörssissä. Kauppakeskusten omistaja kertoi puolivuosikatsauksessaan, että vuokratuotot ja operatiivinen tulos heikkenivät tammi-kesäkuussa aiempien toimitilamyyntien seurauksena. Viime vuonna yhtiö myi toistakymmentä kiinteistöä ja yhtiötä.

Operatiivinen tulos oli 72,5 miljoonaa euroa (vuosi sitten 79,2 miljoonaa).

Pohjoismaissa ja Virossa toimiva Citycon omistaa muun muassa lahtelaisen Trio-kauppakeskuksen, jonka vuokrattava tila 45 900 neliömetriä on nyt kuudenneksi suurin koko yhtiössä. Citycon hallinnoi 44:ä kiinteistöä Pohjoismaissa ja Virossa.

Kiinteistöjä on Suomessa 14 ja niissä vuokrattavaa tilaa 345 000 neliömetriä. Tilojen käypä arvo on 1,6 miljardia euroa. Tällä mittarilla Suomi on Cityconin suurin toimintamaa. Neliövertailussa edellä on Norja.

Suomessa yhtiö saa korkeinta keskineliövuokraa, 26,6 euroa kuukaudessa.

Nettovuokratuotto Suomessa laski alkuvuonna 12 prosenttia 37 miljoonaan euroon tilamyyntien seurauksena.

Cityconin liikevoitto, joka sisältää myös kiinteistöjen arvonmuutokset, heikkeni Suomessa 76 prosenttia jääden kuuteen miljoonaan euroon. Koko Cityconin liikevoitto aleni 43 prosenttia 57,5 miljoonaan euroon.

Trion ankkurivuokralaisiin kuuluvan hotellin nimi vaihtui toukokuussa 2018. Cumulus on nyt Scandic. Kuva: Kalle Puttonen

Myönteisen maininnan Suomessa sai tällä kertaa Iso Omena, jossa vuokratuotot ja vuokralaisten myynnit kehittyivät hyvin.

Yksittäisten kauppakeskusten lukuja osavuosikatsaus ei kerro.

Vuoden 2017 vuosikertomuksessa Citycon kertoi Trion yritysten myynniksi 43,8 miljoonaa euroa (edellisvuonna 45,4 miljoonaa) ja kävijämääräksi 5,3 miljoonaa (edellisvuonna 5,6 miljoonaa). Myyntiluku sisältää arvioita.

Avainvuokralaisiksi mainittiin Cumulus (keväästä alkaen nimellä Scandic), K-Supermarket, H&M, Stadium, Kekäle, Lindex ja Tokmanni. Vuokrasopimuksia oli 148.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi