Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Bloomberg: Danske Bankin sisäisen valvonnan johtaja eroaa

Pankki on käynnistänyt asiasta sisäisen tutkinnan, jonka tulosten on määrä valmistua syyskuussa. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Tanskalaispankki Danske Bankin sisäisen valvonnan johtaja Anders Meinert Jorgensen eroaa, kertoi uutistoimisto Bloomberg keskiviikkona.

Tanskalaismedioille asiaa kommentoineen Jorgensenin mukaan ero ei suoraan liity pankkia koetelleeseen rahanpesujupakkaan.

Tanskan suurimman pankin Danske Bankin virolaista tytäryhtiötä koskevat rahanpesuepäilyt voivat johtaa noin 670 miljoonan dollarin (noin 570 miljoonaa euron) sakkoihin, ennustavat analyytikot uutistoimisto Bloombergille.

Luku on keskiarvo analyytikoiden arvioista, joista osa ennustaa korkeimmillaan jopa 4,7 miljardin sakkoja. Osa taas arvioi, että pankki voisi jopa selvitä kokonaan ilman sakkoja.

Sanomalehti Berlingske kertoi viime viikolla, että Danske Bankin pesty rahasumma nousee yli seitsemään miljardiin euroon, mikä on yli kaksinkertainen alkuperäiseen arvioon verrattuna. Tanskan finanssivalvonta selvittää uusia tietoja ja keskustelee jatkotoimista virolaisten viranomaisten kanssa.

Viron finanssivalvonnassa oli jo aiemmin epäilyjä, että sivukonttori osallistui Venäjän tiedustelupalvelun FSB:n ja presidentin Vladimir Putinin sukulaisten rahojen pesuun.

Myöhemmin selvisi, että sekä Tanskan finanssivalvonta että Dansken pääkonttorin lakiosasto tiesivät jo vuonna 2012, että sivukonttorin venäläisasiakkaiden joukossa oli epäilyttäviä tapauksia.

Pankki on käynnistänyt asiasta sisäisen tutkinnan, jonka tulosten on määrä valmistua syyskuussa. Tanskan finanssivalvonta antoi toukokuussa ankarat moitteet Danskelle, mutta ei määrännyt seuraamusmaksua.

Suomessa sakkouhasta kertoi Taloussanomat.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi