Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Hämeenmaa varasi tontin Hollolan Hopeakalliosta - kesäkuussa avautunut Matkakeidas vain kivenheiton päässä

Tonttivaraus ulottuu toukokuuhun 2019. Kunnanvaltuusto hyväksyi kaavamuutoksen tontille juhannuksen alla ja Hollolan kunnanhallitus hyväksyi tonttivarauksen kokouksessaan maanantaina.

Hollolan Hopeakallion alue syyskuussa 2017, kun Matkakeitaan rakennustyöt olivat alkuvaiheessa. Kuva: Juha Peurala

Osuuskauppa Hämeenmaa on varannut Hollolan Hopeakallion alueelta tontin ABC-automaattiasemaa varten. Osuuskaupan kiinteistöyhtiön varaamalle tontille sijoitetaan myös tuhannen neliön laajuinen liikerakennus, joka ei kuitenkaan tule Hämeenmaan omaan käyttöön.

Hämeenmaalla oli huoltoasematoimintaa Salpakankaalla Keskuskadun ja Kansankadun risteyksessä. Huoltamo sijaitsi pohjavesialueella, minkä vuoksi polttoaineen jakelu jouduttiin viime vuonna lopettamaan. Korvaavaa paikkaa on etsitty vuosien ajan.

Varattu tontti sijaitsee Hopeakalliontien ja Tinatien kulmassa esirakennetulla yritysalueella, jonka kaavamuutoksen kunnanvaltuusto hyväksyi juhannuksen alla. Tontin myyntihinta on vajaat 230 000 euroa.

Matkakeidas kivenheiton päässä

Hämeenmaa kertoo aloittaneensa liikerakennuksen markkinoinnin yhteistyökumppaneilleen. Omaa liikennemyymälää Hämeenmaa ei paikalle aio rakentaa, koska Hollolan Prisma-keskuksen palvelut ovat lähellä.

Maanantaina kokoontunut Hollolan kunnanhallitus hyväksyi toukokuun 2019 alkuun ulottuvan tonttivarauksen. Hämeenmaalla on oikeus tehdä tontilla suunnitteluun liittyviä mittauksia ja maaperätutkimuksia.

Hopeakalliossa avautui kesäkuun alussa Matkakeidas-liikenneasema, jossa polttoainemyynnistä vastaa Neste. Yli 2 000 neliön liikenneasemalla toimii useita ravintoloita ja K-ruokakauppa. Neste toimi aiemmin Pullapoikien risteyksessä, mutta huoltamo piti sulkea niin ikään pohjavesiriskien takia.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi