Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

"Voittamaan lähdetään" - Nocartin Vesa Korhonen kilpailee lauantaina yrittäjyyden "MM-tittelistä"

Vesa Korhonen kuvattiin viime marraskuussa Suomen EY-kilpailun ratkettua. Nocartin tuote sopii esimerkiksi aurinko-, tuuli- ja pienvesivoiman tuotantoon. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahtelaisen Nocartin yrittäjä Vesa Korhonen kilpailee tällä viikolla Monacossa Entrepreneur of the Year -palkinnosta.

Jopa "yrittäjyyden MM-titteliksi" kutsuttu kilpailu huipentuu lauantai-illan finaaliin, jossa on mukana 59 yritystä eri puolilta maailmaa. Viime vuonna voiton vei kanadalainen Murad Al-Katib, elintarvikeyritys AGT:n perustaja.

Nocartin tuote on sähköntuotantoyksikkö uusiutuvalle energialle. Yksikkö mahdollistaa muun muassa biomassasta, auringosta tai tuulesta syntyvän energian hyödyntämisen sähkönä, myös varsinaisten verkkojen ulkopuolella.

– Voittamaan lähdetään ja ottamaan tosissaan mittaa muista kilpailijoista. Uskomme Nocartin hienon tarinan puhuttelevan tuomaristoa, sillä liiketoimintamme vaikuttaa suoraan ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja maapallon pelastamiseen, toimitusjohtaja ja pääomistaja Vesa Korhonen kertoo.

Korhosen vuonna 2010 perustaman Nocartin liikevaihto kasvoi vuonna 2017 reilut 150 prosenttia edellisestä vuodesta, noin 30 miljoonaan euroon. Noin 95 prosenttia liikevaihdosta tuli Afrikan ja Kaakkois-Aasian maista. Tulos oli noin kaksi miljoonaa euroa.

Yrityksen osaomistaja 19,3 prosentin osuudella on Loudspring, pörssinoteerattu ympäristöalan sijoituksiin erikoistunut yritys.

Nocart työllistää tällä hetkellä 34 henkilöä, joista kotipaikkakunnallaan Lahdessa noin 25.

Vesa Korhonen, 43, voitti Suomen-kilpailun viime vuoden marraskuussa päästen kansainväliseen loppukilpailuun.

Finaaliin päässeiden 59 yrityksen liikevaihto on yhteensä 26 miljardia dollaria. Kasvua oli viime vuonna keskimäärin 74 prosenttia. Yritykset työllistävät yhteensä 102 000 työntekijää. Henkilöstön määrä kasvoi kolmanneksen edellisvuodesta.

– On hienoa, että Suomea edustaa tänä vuonna cleantech-yrityksen menestystarina, jonka ytimessä on kestävä kehitys, toteaa Suomen EY Entrepreneur of the Year -kilpailun johtaja, partner Juha Hilmola.

Hänen mukaansa Korhosen yrittäjätarina on "upea osoitus suomalaisesta insinööriosaamisesta, rohkeudesta ja visiointikyvystä".

Suomea ovat aikaisempina vuosina kilpailussa edustaneet esimerkiksi Ponssen Juha Vidgrén, Supercellin Ilkka Paananen, Rovion Mikael Hed ja Pihlajalinnan Mikko Wirén.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi