Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

PHP maksoi satojen omistajien osingot myöhässä – tuhansilta "kadonneilta" osakkailta jää nyt saamatta lähes miljoona euroa

PHP:llä on yli 40 000 osakkeenomistajaa. Jopa 2 500 omistajaa on "hukassa" niin, ettei heille voi maksaa osinkoja. Kuva: Pirjo Kamppila

Pankkitilien päivityksessä tapahtunut virhe myöhästytti toukokuun lopulla satojen omistajien osingonmaksua, kerrotaan PHP Holdingista.

Lahtelaisen telesijoitusyhtiön oli määrä maksaa kuluvan kevään osinkonsa – 180 euroa osakkeelta miinus verot – omistajien pankkitileille toukokuun loppuun mennessä.

– Osinkoajon jälkeen paljastui tällä kertaa sellainen virhe, että 553 omistajan osalta oli osakerekisterissä päivitetty tilinumeroa, mutta tilin BIC-koodi oli jäänyt päivittämättä. Maksuajon yhteydessä suoritettavat tarkastukset siirsivät nämä virhelistalle. Koodit on nyt korjattu koneellisesti oikeiksi ja osingot on maksettu tänään, kertoo PHP:n toimitusjohtaja Ari Turunen.

Jos osakkeenomistaja ottaa yhteyttä siksi, että ei ole saanut osinkoa ja käy ilmi, että virhe johtuu PHP:stä (tyypillisesti tilinumeron näppäilyvirhe), niin osinko maksetaan omistajalle välittömästi, Turunen lupaa.

Lue myös: Ellun Kanoilta ostettiin palveluita ilman kilpailutusta, PHP:n osakkeita myytiin alihintaan - pettikö Lahden sisäinen valvonta?
 

Jos taas osingon saaminen on estynyt siitä syystä, että omistaja ei ole pitänyt tietojaan ajan tasalla, maksetaan osingot osingonmaksujen päivitysajoissa, joita suoritetaan tyypillisesti heinäkuun lopussa, elokuun lopussa ja marraskuun lopussa.

PHP:llä on yli 40 000 osakkeenomistajaa, joista noin 2 500:lle yhtiö ei pysty maksamaan osinkoa siksi, että yhteystietoja ei ole tai tiedot ovat puutteelliset. Näin ollen tänäkin vuonna noin 900 000 euron osingot jäävät odottamaan yhtiön tilille; henkilöosakkaan verot vähennettyinäkin summa ylittää 800 000 euroa.

Noin 200 osingonsaajan osinko palautuu yhtiölle vuosittain sen takia, että pankkitili on lopetettu.

Osingon maksamiseksi yhtiö tarvitsee osakkeenomistajaltaan ajantasaisen tiedon osoitteesta, sosiaaliturvatunnuksen tai y-tunnuksen sekä pankkitilin numeron.

Jos osakkeenomistaja ei ole saanut osinkoaan "koskaan", hän voi tietonsa antamalla saada takautuvasti kolmen vuoden osingot. Ellei osinkojen perään kysellä, rahat päätyvät lopulta yhtiölle.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi