Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Finanssivalvonnan asiamies valvomaan Vakuutusyhtiö Pohjantähteä

Finanssivalvonta on asettanut Pohjantähti Keskinäiselle Vakuutusyhtiölle asiamiehen valvomaan yhtiön jatkuvaa toimintaa. Asiamieheksi on asetettu asianajaja Pekka Jaatinen.

Finanssivalvonta voi asettaa asiamiehen valvomaan toimilupavalvottavan toimintaa esimerkiksi silloin, jos toimilupavalvottavan asiain hoidossa on esiintynyt taitamattomuutta tai varomattomuutta.

Pohjantähden toimitusjohtaja Pekka Määttä sanoo yhtiön tyytyvän päätökseen, vaikka sillä olisi mahdollisuus valittaa siitä hallinto-oikeuteen.

Valvonnan tarpeen taustalla on Määtän mukaan esimerkiksi se, että yhtiön koko hallitus ja johto vaihtui viime marraskuussa.Tämän viikon maanantaina yhtiökokous vahvisti jälleen uuden hallituksen, jossa jatkoivat aluejohtaja Jussi Pohto, toimitusjohtaja Elina Salmivala ja toimitusjohtaja Tapio Vekka. Uusiksi jäseniksi valittiin OTK Kari Kaartinen, vakuutustieteen professori Lasse Koskinen ja hallitusammattilainen Taru Narvanmaa. Tapio Vekka jatkaa hallituksen puheenjohtajana ja Jussi Pohto varapuheenjohtajana.

Jussi Pohdon mukaan tilanne Pohjantähdessä on rauhoittunut sitten viime syksyn myrskyisten tapahtumien. Tuolloin ylimääräisessä yhtiökokouksessa vaihtui hallituksen lisäksi myös yhtiön johto.

Finanssivalvonnan päätös ei edellytä Pohjantähden asiakkailta toimenpiteitä eikä sillä ole vaikutusta yhtiön tarjoamaan vakuutusturvaan. Finanssivalvonta tarkastelee asiamiehen asettamisen edellytyksiä uudelleen viimeistään syyskuussa 2018.

Pohjantähdellä on ollut Lahdessa konttori pitkään. Tällä hetkellä työntekijöitä on kymmenkunta.

Pekka Määtän mukaan Pohjantähden markkinaosuus Lahdessa on merkittävä.

120-vuotiaan yhtiön pääkonttori on Hämeenlinnassa.

Terhi Säynäjärvi
terhi.saynajarvi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi