Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Nokian tulos laski reippaasti alkuvuonna, luottamus 5G-verkkoihin pysyy lujana

Teknologiayhtiö Nokian alkuvuoden tulos tuotti markkinoille pettymyksen ja painoi pörssikurssin enimmillään kahdeksan prosentin laskuun. Päivän mittaan lasku loiveni kuitenkin selvästi, ja Nokia jäi lopulta vain 0,9 prosenttia miinukselle.

Yhtiön oikaisema liikevoitto (ei-IFRS) laski tammi-maaliskuussa lähes kolmanneksen vuoden takaisesta. Liikevoitto oli 239 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 341 miljoonaa. Liikevaihto laski 9 prosenttia 4,93 miljardiin euroon, lähinnä seurauksena euron vahvistumisesta.

Liikevaihto laski ennen kaikkea yhtiölle keskeisellä markkinalla Pohjois-Amerikassa. Tilauksia on kuitenkin tullut hyvin, joten Nokia luottaa Pohjois-Amerikan liikevaihdon ja konsernin kannattavuuden paranevan merkittävästi loppuvuonna.

Toimitusjohtaja Rajeev Suri myönsi katsauksessaan, että verkkoliiketoiminnan heikkous jatkuu myös nyt alkaneella neljänneksellä. Suri kuitenkin luotti, että Nokia pystyy kasvamaan verkkomarkkinoita nopeammin ja saavuttamaan tälle vuodelle luvatun ohjeistuksen eli parantamaan tulostaan.

– Luottamuksemme perustuu ensimmäisen neljänneksen vahvaan saatujen tilausten määrään sekä tilauskantaan, Suri totesi katsauksessa.

Nokia otaksuu, että pitkään odotettu 5G-verkkojen läpimurto alkaa näkyä, kun kaupalliset verkot alkavat tulla tämän vuoden lopulla käyttöön.

– Kokonaisvaltainen tuote- ja palveluvalikoimamme asemoi meidät erittäin hyvin 5G:tä ajatellen, ja pyrkimyksemme nopeuttaa 5G:n käyttöönottoa maailmanlaajuisesti tuottaa selvästi tulosta, Suri kehui.

Patenteista tukevat tulot

Verkkoliiketoiminnan takapakkia paikkasi Nokia Technologies eli patenttisalkun lisensointi. Liikevaihto kasvoi 48 prosenttia ja liikevoitto 136 prosenttia viime vuonna solmittujen sopimusten seurauksena. Surin mukaan Nokia näkee uusia mahdollisuuksia älypuhelimiin liittyvässä lisensoinnissa Kiinassa, autoteollisuudessa ja tavaramerkin lisensoinnissa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi