Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

HS: Pörssiyhtiöiden johtajien palkat ja bonukset nousivat uuteen ennätykseen

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri pysyi kokonaispalkitsemisen ykkösenä, vaikka hänen saamansa vuosikorvaus laski 9,5 miljoonasta eurosta 6,4 miljoonaan euroon. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Isojen pörssiyritysten johtajien palkat ja bonukset nousivat viime vuonna 13-kertaista vauhtia suomalaisten keskiansioihin verrattuna, kertoo Helsingin Sanomat. Helsingin pörssin suurten yhtiöiden toimitusjohtajien palkat, luontoisedut ja rahabonukset ovat nousseet katkeamatta nyt viiden vuoden ajan.

Samalla johtajien saamat palkat ja muut etuudet ovat suuremmat kuin koskaan Helsingin Sanomien selvityksissä vuosina 2005–2017.

Pörssiyhtiöiden toimitusjohtajien keskimääräiset palkat ja bonukset ylittivät vertailussa neljännen kerran miljoonan euron rajan ja olivat keskimäärin yli 1,1 miljoonaa euroa.

Jos mukaan otetaan lisäksi osakesidonnainen palkka ja lisäeläkemaksut, ison pörssiyhtiön toimitusjohtajan saama kokonaiskorvaus nousi ensimmäisen kerran yli kahden miljoonan euron, lehti kertoo.

Eniten palkkaa, bonuksia, osakepohjaisia palkkioita ja eläkemaksuja sai Nokian Suri

HS:n selvityksessä mukana olleen toimitusjohtajajoukon palkat ja rahabonukset kasvoivat 6,6 prosenttia vuodessa, kun kokoaikaisessa työsuhteessa olevan suomalaisen ansiot bonuksineen kasvoivat keskimäärin 0,5 prosenttia vuodessa.

Suuren pörssiyrityksen toimitusjohtaja ansaitsi viime vuonna peruspalkkaa ja rahabonuksia keskimäärin 1 098 833 euroa, joka on noin 68 203 euroa enemmän kuin edellisenä vuonna. Rahapalkalla ja -bonuksilla mitattuna pörssiyhtiöiden palkkakuningas vaihtui viime vuonna. Toissa vuonna eniten eli 2,1 miljoonaa euroa ansainnut Nordean toimitusjohtaja Casper von Koskull jäi viime vuonna kakkoseksi, kun kärkeen nousi UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen 2,2 miljoonan euron korvauksellaan.

Eniten palkkaa, bonuksia, osakepohjaisia palkkioita ja eläkemaksuja sai vuonna 2017 Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri. Hän pysyi kokonaispalkitsemisen ykkösenä, vaikka hänen saamansa vuosikorvaus laski 9,5 miljoonasta eurosta 6,4 miljoonaan euroon.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi