Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Lahtelainen kärkiyrittäjä ostoksilla Hollolassa - Salpakankaalle siirtyy myös töitä Järvenpäästä

Kovaa vääntöä on ollut metalliyrittäjän arki viime vuodet. Ruostumaton teräs on tässä taipunut tarjoiluvaunun osaksi. Vaunuja valmistaa hollolalainen Kailin, yksi Jouni Lievosen yrityksistä. Kuva: Katja Luoma

Ruostumattomia teräskalusteita valmistava Kavika on ostanut VisioMedin koko osakekannan.

Yritysosto tuo konserniin teräksen rinnalle myös puiset erikoiskalusteet.

Ostettu yritys valmistaa terveydenhuollon kiintokalusteita entisen Pemcon kiinteistössä Hollolan Salpakankaalla. Työntekijöitä on viisi. Juuri päättyvän tilikauden liikevaihto on noin miljoona euroa.

– VisioMedillä on jo valmiita ratkaisuja digitalisaatioon ja automaatioon, jotka saadaan otettua nyt laajemmin käyttöön Kavikan tuotteissa. Tuotantoa voidaan keskittää entistä paremmin ydinosaamisemme perusteella, mikä tehostaa toimintaa merkittävästi. Jatkossa pystymme tarjoamaan entistä laajemman valikoiman räätälöityjä kokonaisratkaisuja, niin rosteri- kuin puukalusteita. Asiakkaat haluavat entistä isompia kokonaisuuksia, summaa Kavikan toimitusjohtaja Jouni Lievonen.

Puu on uutta Kavika-konsernissa, joka on erikoistunut sairaala- ja puhdastilakalusteiden sekä merialusten keittiöiden ja catering-tilojen mittatilauskalusteiden valmistukseen ruostumattomasta teräksestä.

VisioMedin osaaminen painottuu terveydenhuollon kiintokalusteiden suunnitteluun ja tuotantoon. Erityisosaamista ovat puukalusteiden valmistus ja Corian-komposiittimateriaali.

Esimerkiksi laboratorioiden vetokaapeissa käytetään ruostumatonta terästä ja puuta rinnakkain. Sairaaloiden välinehuollon tilojen pöydissä pöytätaso voi olla ruostumatonta terästä ja runko puuta.

Pientä liikettä Hollolan suuntaan

Alansa valtakunnallisiin vaikuttajiin kuuluva Jouni Lievonen aloitti viime vuoden alussa Teknologiateollisuuden yrittäjävaliokunnan puheenjohtajana. Hän kuuluu myös Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n hallituksen työvaliokuntaan.

Kavika siirtyi yrityskaupassa Lievoselle reippaat kymmenen vuotta sitten. Konsernin liikevaihto on toukokuun lopussa päättyvällä tilikaudella 11,5 miljoonaa euroa, josta on tarkoitus kasvaa ensi tilikaudella 13 miljoonaan euroon.

Lievonen on lahtelaisia, mutta Kavika-konsernin suurin tuotantolaitos on moottoritien varressa Järvenpäässä, jossa toimii myös taannoin ostettu Malmi-Steel.

Hollolassa toimii konserniin kuuluva Kailin.

– Yritysoston jälkeen Kavika tulee siirtämään tuotantoa kevään aikana Järvenpäästä Hollolaan. Kyse on yhdestä, kahdesta työpaikasta. Lisäksi oston myötä saamme uusia tuotteita terveyssektorin tuotevalikoimaamme, mikä mahdollistaa koko liiketoiminnan kasvamisen.

Vuonna 2010 ostetun Kailinin henkilömäärä on viime vuosina kasvanut viidestä yhteentoista.

– Samaan suuntaan voisi kehittyä VisioMedikin, toteaa Lievonen, jonka yrityksissä työskentelee nyt noin 70 omaa ja kymmenkunta vuokrattua työntekijää.

Yrityskauppa ei vaikuta henkilöstöön VisioMedissä, jossa jatkavat myös yrityksen myyneet Tero Ahtiainen ja Jarno Nurmela.

VisioMedi ei ole siirtymässä Kailinin yhteyteen, koska tämän tilat ovat kasvun myötä lähes täynnä.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi