Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Hollolan Matkakeidas aukeaa kesällä – yrittäjät odottavat satoja noutopöytäruokailijoita päivittäin

"Investoimme tähän viisi miljoonaa ja odotukset ovat kovat", kertoo Aarto Rajakko. Hän etsii parhaillaan työväkeä liikenneasemalle, johon tulee myös Hesburger, Kotipizza, ruokakauppa ja autopesula.

Aarto ja Satu Rajakko ovat innoissaan Hollolan Matkakeskuksen sijainnista. He uskovat, että paikka alkaa kesällä vetää satamäärin ruokailijoita. Kuva: Sami Kuusivirta

Jos kaikki sujuu odotusten mukaan, Hollolan Matkakeitaalla käy ensi kesänä useita satoja asiakkaita päivittäin.

Eilen harjannostajaisia viettäneen liikenneaseman yrittäjät tuovat paikkaan erilaisia ravintolapalveluita, ruokakaupan ja autopesulan. Neste aloittti polttoainemyynnin tontilla jo marraskuussa.

– Odotukset ovat kovat. Kaikista tarjolla olevista liikepaikoista tämä oli paras, kauppiaspari Aarto ja Satu Rajakko kertovat.

Hollolan Matkakeidas on aivan valtatie 12:n vieressä, lähellä Riihimäen tien liittymää ja tulevaa kehätietä. Paikalla vietettiin eilen harjannostajaisia, ja avajaisia on suunniteltu kesäkuun alkuun.

Rajakoiden yritykselle investointi on iso. Aarto Rajakko kertoo, että 2 000 neliön rakennus maksaa noin viisi miljoonaa euroa. Yrityksessä ovat mukana myös Aarto Rajakon serkku ja eno.

Hollolan Matkakeidas muistuttaa jonkin verran Vierumäen Matkakeidasta. Rakennus on korkeimmilta kohdiltaan yhdeksän metriä. Ulkopinnassa on liuskekiveä ikkunoiden alla ja yläosaa verhoillaan myöhemmin puulla.

– Tässä on haettu vaikutteita Lapista, Aarto Rajakko kertoo.

Ravintolatiloihin tulee takka, jossa tosin palaa keinotuli. Takan molemmin puolin pääsee portaita pitkin kabinettiin, josta voi katsella ulos.

Rajakot uskovat, että noutopöydästä tulee paikan suosikkituote. Sellainen se on ainakin Vierumäen Matkakeitaalla, jota pitää Aarto Rajakon serkku Eero Asikainen.

Ennen kesää tähän kohtaan syntyy kabinetti Matkakeitaan asiakkaille. Juha Pieniniemi ja Awara Mahmood rakentavat tiloja Satu ja Aarto Rajakon yritykselle. Kuva: Sami Kuusivirta

– Siellä käy parhaimmillaan kesällä yli tuhat noutopöytäruokailijaa päivittäin ja talvisinkin noin 500.

Myös Kausalan Matkakeidas on samalla suvulla.

– Sen perusti aikoinaan enoni Erkki Asikainen ja vaimonsa Pirjo Asikainen. Minä toimin siellä liikenneasemapäällikkönä viitisen vuotta, Aarto Rajakko kertoo.

Avoinna klo 5–23

Noutopöydän lisäksi Hollolan Matkakeitaan ravintolasta saa a’lacarte-annoksia ja Hesburgerin sekä Kotipizzan tuotteita.

Rajakoiden ja Asikaisten perheyritys pitää myös ruokakauppaa ja autopesulaa, ainoastaan polttoainemyynti on Nesteellä.

– Teemme yhteistyötä Keskon kanssa, mutta ketjuun emme kuulu. Voimme siis nopeasti ja joustavasti muuttaa valikoimia, Aarto Rajakko kertoo.

Rajakot ovat parhaillaan pestaamassa väkeä: vakituisia, uusia työpaikkoja on tulossa yhteensä 35. Liikenneaseman palvelut ovat auki aamuviidestä iltayhteentoista.

Matkakeitaan pääsisäänkäynnin lippa nousee korkealle. Kuva: Sami Kuusivirta

– Näillä aukioloilla aloitetaan.

Rajakot toivovat, että Hopeakallion alueelle tulisi pian muitakin yrityksiä. Erityisen mieluisia voisivat olla kaupat, joissa viihdytään pidempään – esimerkiksi auto- tai huonekaluliikkeet.

Hopeakalliossa kahdeksan vapaata tonttia

Vielä Hollolan kunnalla ei ole kuitenkaan vielä uutisoitavaa muista tulokkaista. Elinvoimajohtaja Heli Randell kertoo, että alueen maanrakennustyötkin ovat vielä kesken. Vapaita tontteja alueelle tulee yhteensä kahdeksan.

Teemme yhteistyötä Keskon kanssa, mutta ketjuun emme kuulu. Yrittäjä Aarto Rajakko

– Hopeakalliota enemmän yrityksiä on toistaiseksi kiinnostanut lähellä oleva Paassillan alue. Sinne tonttivarauksen ovat tehneet Karlux ja ProTalli.

ProTalli suunnittelee alueelle varastohotellia ja Karlux teollisuushallia valaisimien valmistamiseen ja valaisinpuistoa yhtiön tuotteiden esittellyyn.

Lue myös: Hollola tavoittelee jättipottia - "Olen ihan varma, että kun kehätie aukeaa, siinä on Bauhaus, Ikea ja muita"
 

Hämeenmaa toivoo paikkaa ABC-automaattiasemalle

Hollolan Matkakeitaan lähin kilpaileva ABC-liikennemyymälä löytyy Lahden puolelta Renkomäestä ja Kivimaalta. Osuuskauppa Hämeenmaalla oli aiemmin ABC-asema Hollolan kuntakeskuksessa, mutta sen ympäristölupaa ei pohjavesialueella uusittu ja polttoainemyynti loppui viime vuonna.

Nyt Hämeenmaa on hakenut paikkaa kylmälle ABC-automaattiasemalle Hopeakallion alueelta, aivan Matkakeitaan vierestä.

– Neuvottelemme kunnan kanssa asiasta, Hämeenmaan toimialajohtaja Jouni Viljanen kertoo.

Liikennemyymälää Hämeenmaa ei paikalle havittele, koska Hollolan Prismakeskuksen palvelut ovat lähellä. Viljanen kertoo, että kauppa ABC-liikenneasemilla on käynyt hyvin, vaikka tavalliset kaupat ovat pidentäneet aukioloaan.

Ikkunoiden alle tulee liuskekiveä ja ylle puuta. Kuva: Sami Kuusivirta
Terhi Säynäjärvi
terhi.saynajarvi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi