Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Palkittu kasvuyrittäjä joutui myöntämään: viiveitä Afrikan suurprojektissa

Vesa Korhonen on rakentanut muutamassa vuodessa yli 12 miljoonan liikevaihtoa tekevän ja yli 20 henkeä työllistävän yrityksen. Kuva: Sami Kuusivirta

Kasvuyhtiö Nocart kertoi perjantaina, että valtava voimalahanke Afrikassa ei etene suunnitellusti.

Kyseessä on vuoden 2017 alussa julkistettu 200 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvoinen tilaus Sambiaan. Aurinkovoimaa ja muita uusiutuvia energianlähteitä yhdistävä laitos on teholtaan 30–40 megawattia. Se on ensimmäinen osa kaikkiaan 100 megawatin voimalakokonaisuudesta.

Perjantaina Nocartin toimitusjohtaja Vesa Korhonen myönsi viivästykset, joiden takia toteutusaikataulu "tulee todennäköisesti viivästymään alkuperäisestä aikataulusta". Viime vuonna käynnistyneen hankkeen oli arvioitu valmistuvan kahdessa vuodessa.

Lausunnon julkisti pörssinoteerattu sijoitusyhtiö Loudspring (entinen Cleantech Invest), joka omistaa 19,3 prosenttia Nocartista. Jotkut Loudspringiin sijoittaneet olivat pyytäneet lisätietoa yhtiöltä.

Korhosen mukaan Sambia-projekti etenee ja ensimmäiset projektiin liittyvät maksut on vastaanotettu.

Nocart julkisti viime joulukuussa Keniasta saamansa 14 miljoonan dollarin arvoisen tilauksen 10 megawatin aurinkovoimalasta. Tämä projekti on käynnistynyt ja etenee suunnitelman mukaisesti.

Nocart kertoo tekevänsä toimituksia ennakkomaksua tai pankkitakausta vastaan. Projektiliiketoiminnan luonteesta johtuu, että yhtiöllä on ajoittain merkittäviä saatavia taseessaan.

– Merkittävin osa Nocartin saatavista on joko maksettu tai niille on vahvistettu uusi maksuaikataulu. Lopuille saatavista ollaan neuvottelemassa maksuaikataulua, Korhonen totesi.

Nocart ennakoi yhtiön liikevaihdon jatkaneen vahvaa kasvua vuonna 2017. Vuonna 2016 liikevaihto ylitti 12 miljoonaa euroa ja liiketulos nousi 4,4 miljoonaan euroon.

Vesa Korhonen voitti viime vuonna konsulttiyhtiö EY:n järjestämän valtakunnallisen yrittäjyyskilpailun.

Hän kilpailee ensi kesäkuussa Monacossa 60 maavoittajan kanssa kansainvälisessä EY Entrepeneur of the Year -tapahtumassa, jota on kuvattu "yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailuksi".

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi