Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Supercellin kannattavuus pysyi huipputasolla

Supercellin tiloissa vieraiden pitää riisua kengät. Lehtikuva / Martti Kainulainen

Peliyhtiö Supercell aikoo seuraavaksi voimistaa markkinointia kasvavilla Aasian markkinoilla, erityisesti Kiinassa. Kiina vastaa yhtiön mukaan jo kolmannesta koko maailman mobiilipelimarkkinoista.

– Supercell on onnistunut tavoittamaan länsimaiden pelaajat jo erinomaisesti. Se on kuitenkin vain noin kolmannes koko maailman pelaajista. Supercellin tavoitteena on tehdä pelejä koko maailmalle, kertoo Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen.

– Etenkään Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa uusien pelaajien määrä ei enää kasva jyrkästi.

Paanasen mukaan yhtiön tavoitteena on ollut perustamisesta lähtien tehdä pelejä mahdollisimman laajalle globaalille kohdeyleisölle.

Supercell ei julkaissut viime vuonna uusia pelejä, mutta vanhat pelit pysyivät voimissaan.

Yhtiö julkaisi kuitenkin testimarkkinoille Kanadaan niin sanottuun beta-testiin uuden Brawl Stars -nimisen pelin. Pelin testaus jatkuu tänä vuonna, eikä päätöstä julkaisusta ole tehty.

Ei uusia pelejä

Supercellin kannattavuus pysyi viime vuonna huipputasolla, vaikka luvut notkahtivat toissa vuodesta. Kannattavuutta mittaava käyttökate oli 729 miljoonaa euroa 1,8 miljardin euron liikevaihdolla. Toissa vuonna käyttökate oli 917 miljoonaa euroa ja liikevaihto 2,1 miljardia euroa.

Yhtiö vetoaa siihen, että laskevien lukujen taustalla on pelaajamäärän kasvun hyytyminen etenkin länsimaissa. Asiaan vaikutti myös se, ettei uusia pelejä julkaistu.

– Tämän takia luvut laskivat edellisvuodesta hieman. Olen kuitenkin ylpeä siitä, että emme tinkineet laatuvaatimuksistamme ja visiostamme yhtään, vaikka lyhyellä tähtäimellä uusien pelien julkaisusta olisikin ollut lukujen valossa hyötyä. Olen erittäin ylpeä supercelliläisistä ja omistajista, Paananen sanoo.

Yhtiö muisti myös omistajiaan tuhdeilla osingoilla. Voitosta maksettiin ulos osinkoina 523 miljoonaa euroa. Suomeen maksetut yhteisöverot olivat 125 miljoonaa euroa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi