Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Pekan Leivälle Heinolaan Suomalainen teko -palkinto

Pekan Leivän toimitusjohtaja Arto Mussalo vastaanotti palkinnon oikeusministeri Antti Häkkäseltä lauantaina Café Niinistössä. Kuva: Viena Kytöjoki

Heinolalaisen Pekan Leivän vientileipomolle on myönnetty Suomalainen teko -palkinto. Heinolassa lauantaina vieraillut oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) luovutti tunnustuksen toimitusjohtaja Arto Mussalolle.

Pekan Leivän vientileipomo toimii Reumantiellä erillisessä luomuleipomossa. Sen päätuote on luomuruisleipä.

Koko tuotanto menee vientiin. Päämarkkinat ovat Saksassa, mutta luomuleipää menee myös Ruotsiin. Vienti alkaa nyt myös Puolaan.

Leipomossa valmistetaan 30 miljoonaa leipää vuodessa. Se on Suomen suurin luomuviljan käyttäjä.

Vientileipomo työllistää tällä hetkellä 20 ihmistä. Kokonaisuudessaan Pekan Leipä työllistää 95 henkilöä.

- Yrittäjyys kantaa Suomea. Nämä teot, jotka tämä yritys on tehnyt osaavan henkilökunnan ja johdon avulla, on yksi iso osa Suomen satavuotista menestystarinaa, ministeri Häkkänen sanoi.

Pekan Leipä on perustettu vuonna 1964.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa ESS Verkko Plus 3 kk
vain 7,90 €/kk (norm. 14,50 €)

Tilaa tästä

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X