Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Historiallinen Hollywood-fuusio: Disney ostaa osia 21st Century Foxista kymmenillä miljardeilla

Disney omistaa muun muassa Star Wars -elokuvien oikeudet. LEHTIKUVA/AFP

Viihdejätti Disney ostaa osia media-alan jätti 21st Century Foxista . Kauppasumma on 52,4 miljardia dollaria eli 44,3 miljardia euroa, ja se käsittää 21st Century Foxin elokuva- ja tv-toiminnan ja joitakin kansainvälisiä toimintoja.

Disney ilmoitti historiallisen Hollywood-kaupan toteutumisesta torstaina. Kauppa tapahtuu Disneyn osakkeilla. Lisäksi Disney maksaa Foxin velkoja 13,7 miljardia dollaria eli yli 11 miljardia euroa, kertoo muun muassa Variety-sivusto.

21st Century Foxin omistaa media-alan suurpeluri Rupert Murdoch. Disney sanoo tiedotteessaan, että kauppa muun muassa antaa mahdollisuuden luoda aiempaa houkuttelevampaa sisältöä. Myös kuluttajiin saadaan entistä suoremmat suhteet tavoilla, jotka heille sopivat parhaiten, sanoi Disneyn toimitusjohtaja Robert Iger tiedotteessa.

Igerin oli määrä väistyä toimitusjohtajan paikalta vuonna 2019, mutta nyt jatko venyy vuoden 2021 loppuun.

Disney on havitellut Foxin sisältöjä, jotta sillä olisi paremmat aseet taistella kilpailijoitaan kuten Netflixiä vastaan. Disneyn on täytynyt keksiä keinoja uudistua nopeasti muuttuvassa mediamaailmassa, jossa suoratoistopalvelujen suosio on kasvanut, perinteinen televisio on menettänyt otettaan ja mainostulot ovat vähentyneet.

Disney omistaa ABC-tv-kanavan, ESPN-urheilukanavan sekä suuria studioita Hollywoodissa. Yhtiö suunnittelee oman suoratoistopalvelun avaamista.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi