Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Opiskelijat yllättyivät: Lahdessahan onkin paljon yrityksiä ja työpaikkoja

Match Made in Lahti -rekrytointitapahtuma toi bussilastillisen opiskelijoita Lappeenrannasta. Brädikin pääsi ääneen kierroksen aikana.

Energiatekniikka opiskelevat Aatu Mertakorpi ja Vilppu Eloranta solmivat kontakteja Andritzin Casimir Svenssonin ja Nina Laakkosen kanssa. Kuva: Mirja Hussain

Lahtelainen yrityselämä on yllättänyt kauppatieteiden opiskelijat Maria-Magdaleena Taipaluksen ja Anni Tuomisen.

- En olisi uskonut, että täällä on näin paljon mahdollisia työpaikkoja mielenkiintoisissa yrityksissä, espoolainen Taipalus sanoo.

Taipalus ja Tuominen ovat kiertäneet koko päivän Lahtea bussilla ja käyneet vierailulla Iskulla ja Kempillä. Kierroksen järjestivät Lahden seudun kehitysyhtiö Ladec, alueen markkinointiyhtiö Lahti Region ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto Lut.

Kierroksen päätteeksi Tuominen ja Taipalus ja lähes 50 Lutin opiskelijaa kuljetettiin Match Made in Lahti -tapahtumaan Askotalon torille, jossa 20 yritystä esitteli itseään.

En olisi uskonut, että Lahdessa on näin paljon 29työpaikkoja. Opiskelija Maria-Magdaleena Taipalus

Nuoria naisia kiinnosti esimerkiksi taloushallinnon palveluita tarjoava yhtiö Rantalainen.

- Tarvitsemme paljon erilaisia osaajia, kertovat Lahden Rantalaisen liiketoimintajohtaja Essi Alaluukas ja harjoittelija Atte Lindbäck.

Kauppatieteitä opiskelevat Anni Tuominen ja Maria-Magdaleena Taipalus saavat Rantalaisen harjoittelija Atte Lindbäckiltä täsmätietoa yhtiöstä. Kuva: Mirja Hussain

Töitä harjoittelujakson jälkeen

Lindbäck kertoo opiskelijoille osallistuvansa Rantalaisen trainee-ohjelmaan ja kehottaa ”hyviä tyyppejä” hakemaan.

- Harjoittelujakson jälkeen on työtä tiedossa.

Taipalus ja Tuominen ovat ensimmäisen vuoden opiskelijoita Lappeenrannassa. He yllättyvät, että Rantalaisella on toimipisteitä 40 - myös Lappeenrannassa ja pääkaupunkiseudulla.

- Taidamme laittaa kesätyöhakemukset Rantalaiselle, Tuominen ja Taipalus sanovat ja lähtevät etsimään uusia kontakteja.

Opettaja on antanut ohjeeksi, että ainakin neljä kontaktia pitää syntyä. Seuraavaksi nuoret naiset suuntaavat Hartwallin pisteelle.

Avaimenperä muistoksi. 20 yritystä oli tullut kertomaan itsestään Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelijoille. Kuva: Mirja Hussain

Kesätöihin voisi hakea

Energiatekniikkaa opiskelevia Vilppu Elorantaa ja Aatu Mertakorpea kiinnostaa eniten Andritz Oy, joka toimittaa järjestelmiä, laitteita ja palveluita paperi- ja selluteollisuudelle.

Eloranta ja Mertakorpi tenttaavat Andritzin väkeä ja toteavat, että kesätöihin voisi hakea.

Mertakorpi on kolmannen vuoden opiskelija ja ollut aiemmin töissä metsäyhtiö UPM:llä. Neljännen vuoden opiskelija Eloranta on aiemmin ollut kesätöissä Fortumilla.

Kandidaattityötään Eloranta tekee Lappeenrannan Fazerille.

Nuoret miehet ovat kotoisin Iitin Kausalasta. Heille Lahti on ennestään jo melko tuttu, mutta kierrokselle ja tapahtumaan oli silti kiinnostavaa lähteä.

- Yritysvierailuja meillä on ollut opiskeluaikana aika paljon, mutta ei mitään tällaista, Eloranta kertoo.

Aatu Mertakorpi kehuu kierroksen konseptia. Bussin kyytiin tuli erilaisia lahtelaisia asiantuntijoita, jotka kertoivat kaupungista: opiskelijat kuulivat Lahden ympäristöjohtaja Saara Vauramoa, tapahtumayhtiö KOKO Lahden toimitusjohtaja Emilia Mäkeä, farkkukauppa Mooster Denimin Aleksi Salmista, Ace Cornerin omistaja Riku Routoa ja hip-hop-artisti Brädiä.

- Brädi oli kyllä hyvä, tuumaavat myös Maria-Magdaleena Taipalus ja Anni Tuominen.

Yrityksiä innolla mukaan

Opiskelijoiden houkuttelu Lahden seudun yrityksiin oli Match Made -päivän tärkein tehtävä. Tapahtumaa järjestämässä ollut Ladecin markkinointipäällikkö Tarja Pellinen uskoo, että monilla yrityksillä on kasvavaa tarvetta löytää hyviä ihmisiä.

- Viestitimme tilaisuudesta yrityksille ensimmäisen kerran viime juhannuksen jälkeisellä viikolla. Saman tien 14 yritystä ilmoittautui mukaan, ja myöhemmin tuli lisää, Pellinen kertoo.

Tapahtumaan osallistuivat ALLU Finland, Andritz, BE Group, Dieffenbacher, Etteplan, Hartwall, Isku, Kemppi, Levypyörä, Makron, Orfer, Rantalainen, Ramboll, Raute, Renor, Sympa, Teknoware, Uponor, Viking Malt ja Wipak.

Korjattu 22.48: Fazerin opinnäytetyön tekijä on Vilppu Eloranta.

Terhi Säynäjärvi
terhi.saynajarvi@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Talous

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X