Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Neljä huonekaluliikettä sai markkinointikiellon ja 100 000 euron uhkasakon

Isku-Yhtymä vältti sanktiot. Kuva: Pirjo Kamppila

Kuluttaja-asiamies on määrännyt markkinointikiellon neljälle huonekaluliikkeelle, koska ne eivät ole lupauksistaan huolimatta lopettaneet harhaanjohtavaa markkinointia. Kiellon saivat Finsoffat, Kruunukaluste, Stemma ja Vepsäläinen, joiden kieltoja tehostettiin 100 000 euron uhkasakolla.

Isku-Yhtymä vältti kiellon.

Kruunukaluste vastusti kuluttaja-asiamiehen kieltoa, joten kielto on rauennut. Kuluttaja-asiamies harkitsee asian viemistä markkinaoikeuteen.

Kuluttaja-asiamies on seurannut huonekalualan markkinointia tehostetusti elokuusta 2016 lähtien. Nyt kielloin saaneiden yritysten lisäksi on seurattu Isku-Yhtymän, Jyskin ja Metropoli Kalusteen verkkosivuja.

Seuranta on osoittanut, että huonekalujen verkkomainoksissa käytetään vertailuhintoja, alennusprosentteja tai muita alennuksiin viittaavia ilmaisuja luomaan mielikuvaa suurista alennuksista. Silti tuotteita ei ole välttämättä koskaan tarjottu ilmoitetuilla vertailuhinnoilla eivätkä alennusprosentit ole aina olleet todellisia.

Lue myös: Jatkuva ale on pilannut huonekalukaupan - "Häpeällistä!"
 

Kuluttaja-asiamies huomautti seuraamilleen yrityksille niiden markkinoinnin lainvastaisuudesta ja edellytti, että ne korjaavat puutteet määräaikaan mennessä. Finsoffat, Kruunukaluste, Stemma ja Vepsäläinen eivät silti muuttaneet käytäntöjään.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan on kuluttajien kannalta hyvä, että hintakilpailu toimii ja että tuotteita saa alennuksella. Harhaanjohtavat vertailuhinnat ja alennusprosentit hämärtävät kuitenkin kuluttajien käsitystä siitä, mikä on kaupan normaali hintataso ja miten suuri mainostettu alennus todellisuudessa on.

Sama ilmiö on näkynyt myös urheiluvälinealalla.

Korjattu otsikkoa, uhkasakon määräksi 100 000 euroa.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Talous

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X