Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Lahtelaiselle Stalatubelle ennätyskauppa: Yhdysvaltoihin rakenneputkia miljoonien eurojen arvosta

Teräsrakenneputkia käytetään monissa kohteissa muun muassa elintarvike- ja energiateollisuudessa sekä kuljetusvälineiden rakenteissa- Kuva: Mirja Hussain

Lahtelainen Stalatube on tehnyt historiansa suurimman kaupan Yhdysvaltoihin.

Maan johtaviin kuuluva terästukkuri on tilannut lähes viiden miljoonan euron arvosta ruostumattomia teräsrakenneputkia.

Kaupan taustalla on pitkäaikainen myyntityö: Stalatube on toiminut tytäryhtiönsä kautta USA:n markkinoilla jo kahden vuosikymmenen ajan. Yhtiö arvioi markkinaosuutensa nousseen noin 20 prosenttiin. Kilpailuetua on haettu vahvasta markkina-asemasta, laajasta valikoimasta ja asiakaspalvelusta.

Myynti Yhdysvaltoihin nousi jo viime vuonna ennätyslukemiin. Yhtiö odottaa kasvun jatkuvan tänäkin vuonna, sillä teollisuuden investointien ennustetaan lisääntyvän ja paikalliset markkina-arviot povaavat hyvää.

- Tämä kauppa on selvä osoitus USA:n talouden piristymisestä, joten uskomme, että pystymme vahvistamaan asemaamme näillä markkinoilla myös tulevina vuosina, toteaa Stalatuben USA:n markkinasta vastaava markkinointi- ja myyntijohtaja, CMO Sami Packalén.

Stala-yhtiöt aloitti rakenneputkien tuotannon vuonna 1974. Vuodesta 2000 asti liiketoiminta on ollut Stalatuben nimen alla, ja perheyhtiö teki viime vuonna historiansa parhaan tuloksen, kun nettotulosta syntyi kuusi miljoonaa euroa 76 miljoonan euron liikevaihdosta. Työntekijöitä on Lahdessa noin sata.

Yhtiö osti huhtikuussa tehtaansa läheltä Thomartin kiinteistön, entisen huonekaluvaraston, jossa on tilaa yli 5 000 neliömetriä. Kesäkuun alussa julkistettiin uusi, terästä säästävä suunnittelutyökalu asiakaskäyttöön.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Talous

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X