Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Lahtelaisen Nocartin suurhanke alkoi Afrikassa

Lahtelaisen Nocartin suuri Sambia-projekti on alkanut.

- Ensimmäiset maanrakennustyöt alueella on jo toteutettu. Uskomme komponenttien toimituksen Shangomboon käynnistyvän pian, kertoo Nocartin toimitusjohtaja Vesa Korhonen.

Noin 200 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvoinen projekti vähentää energiavajetta Sambiassa ja mahdollistaa jopa sähkön myynnin Angolaan ja Namibiaan. Pääosa tuotettavasta sähköstä on tarkoitus käyttää sokerin tuotannossa ja ympäröivän alueen kylissä.

Sambian-toimitus saattaa olla vasta alkua, sillä Nocart työstää jopa yli miljardin Yhdysvaltain dollarin arvoisia, neuvotteluvaiheessa olevia hankkeita. Uusiutuvaan energiaan sijoitetaan Afrikassa vuosittain noin 300 miljoonaa dollaria.

Cleantech Investin hallituksen puheenjohtaja ja Nocartin hallituksen jäsen Lassi Noponen luottaa lahtelaisyrityksen menestykseen.

- On ollut hieno seurata kasvua start-up-vaiheesta yritykseksi, joka toimittaa maailmalle valtavia infrastruktuuriprojekteja. Meillä on suuri luottamus siihen, että Vesa jatkossakin saavuttaa tuloksia koska hän on yrittäjä, joka ei istu ja odota menestystä vaan menee maailmalle ja saa asioita tapahtumaan.

Toimitussopimus sisältää teholtaan 30-40 megawatin aurinko-diesel-voimalaitoksen, joka on ensimmäinen osa 100 megawatin aurinko-hybridi-voimalaitoskokonaisuudesta.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi