Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Kauppoihin odotetaan viime vuotta enemmän asiakkaita pääsiäispyhinä

Viime vuonna kauppiaat yllättyivät myönteisesti pääsiäispyhien asiakasmääristä. Se on kasvattanut odotuksia myös tälle vuodelle. LEHTIKUVA / TROND H. TROSDAHL

Ruokakaupat ovat jälleen laajasti auki läpi pääsiäispyhien, ja asiakasmäärän odotetaan kasvavan viime vuodesta. Keskon K-Supermarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki uskoo, että asiakkaita riittää edellistä pääsiäistä enemmän, koska kaupan laajentuneisiin aukioloaikoihin on jo totuttu.

– Viime vuonna pitkäperjantai ja muut pyhäpäivät olivat positiivinen yllätys kaupankäynnin osalta. Se on taas kasvattanut odotuksia tälle vuodelle, Sääksmäki sanoo.

Sääksmäki kertoo, että asiakaskäyttäytymisen mukaan uusille aukioloajoille on ollut kysyntää. Hän arvioi, että aiempaa laajemmat aukioloajat tasaavat pyhiä edeltäviä ruuhkia ruokakauppojen käytävillä.

Sääksmäen mukaan lähes kaikki ketjun kaupat palvelevat pääsiäispyhinä. Tarkemmat aukioloajat vaihtelevat kauppakohtaisesti.

Kaupan aukioloajat vapautuivat viime vuoden alussa.

Lidl pitää liikkeensä auki myös pääsiäispyhinä, mutta aukioloajoissa on muutoksia normaalipäiviin verrattuna.

S-ryhmä pitää pääsiäisenä auki liki 1 000 myymälää. Viime vuonna pitkäperjantai oli vilkas kauppapäivä.

– Ruokaostosten lisäksi asiakkaita kiinnostavat muun muassa kevään pukeutuminen, pyöräily ja grillaustarvikkeet, kertoo suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen S-ryhmän vähittäiskaupasta.

Myös Stockmannin tavaratalot ovat auki läpi pääsiäisen, mutta aikatauluissa on muutoksia. Tapiolan Stockmannin Herkun osastopäällikkö Teuvo Koivisto uskoo, että kauppa käy vilkkaana varsinkin torstaina ja lauantaina. Odotukset pääsiäisen myynnille ovat kovat.

– Odotamme suurta volyymin kasvua, koska meillä on pitkät aukioloajat. Pääsiäinen on joulun jälkeen ruokakaupan suurin sesonki, Koivisto sanoo.

Kaupan aukioloajat vapautuivat viime vuoden alussa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi