Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Talous

Siwa meni, mutta ei hätää: Tonttilaan uusi minimarket ja miljonäärit rakentavat taloja

Punateippinen entinen ravintolatila Lahden Tonttilassa täyttyy pian uusilla palveluilla. Oikealla sijaitsevaan entiseen Siwan tilaan ei ole vielä tiedossa toimintaa. Kuva: Kalle Puttonen

Lahden Tonttilassa on viime viikot surtu lähikauppa Siwan sulkeutumista, mutta pian palvelut taas paranevat.

Dalaman-pitserian omistaja Alettin Basboga on vuokrannut viereisen tyhjän ravintolatilan Salonaukiolla. Siihen hän avaa pienen kaupan, minimarketin, veikkauspisteen sekä pubin ja kahvilan. Vuokrasopimus ei koske lopetetun Siwan tilaa. Sen omistaa ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö.

- Lupahakemukset ovat sisässä. Remontti alkoi juuri, ja tarkoitus on avata jo ensi kuun alussa, kertoo Basboga, jonka kebab-pitseria juhli syksyllä 20-vuotista toimintaansa.

Noin 350 neliömetrin tilan yrittäjä vuokrasi ravintolayhtiö Resteliltä, jonka Happy Time -ravintola sulkeutui siinä jo aikoja sitten.

Vaatii lujaa uskoa avata myymälä juuri lopetetun lähikaupan viereen. Kyse ei ole kuitenkaan tavallisesta lähikaupasta vaan monipuolisemmasta kokonaisuudesta, jopa anniskeluoikeuksineen, jollaisia ei juuri Suomessa ole aiemmin ollut.

Yrittäjä kertookin kyselleensä "varovasti" esimerkiksi anniskelulupaa, mutta kun vihreää valoa tuli, hän uskalsi solmia vuokrasopimuksen.

Itse bisneksen onnistumiseen hän luottaa kuin pässi niihin kuuluisiin suuriin sarviinsa.

- Kaupan loppuminen oli hirveä juttu, mutta ei maailma tähän lopu, vakuuttaa Basboga liki 21-vuotisella yrittäjäkokemuksella.

Tonttilaan rakennetaan parhaillaan kymmeniä uusia vuokra-asuntoja. Asialla on vauraan Laakkosen suvun Ultivista-yhtiö, joka on tullut tutuksi myös Lahden keskustan kiinteistösijoituksistaan. Kuva: Kalle Puttonen

Myös iso raha näyttää lyövän vetoa Lahden Tonttilan puolesta

Aivan liikekeskuksen tuntumaan nousee kolme vuokrakerrostaloa, kaikkiaan 84 asuntoa ja yli 5 000 neliömetriä.

Rakennustyömaan kyltissä lukee, että rakennuttaja on Ultivista. Kyse on miljonäärisuku Laakkosen kiinteistösijoitusyhtiöstä.

Laakkoset ovat tehneet miljoonansa alkujaan halkokaupoilla, sittemmin autoja myymällä ja lehtiä julkaisemalla sekä nyttemmin enenevästi myös kiinteistöjä omistamalla - Lahdessakin.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi